Michèle Magema: Watermarks, silent traces

07.05 — 11.07.21

Solotentoonstelling

Samengesteld door Sorana Munsya

Deelnemende kunstenaars Michèle Magema

Reserveer je tijdslot hier

Voor haar eerste solotentoonstelling in België presenteert multidisciplinair kunstenaar Michèle Magema nieuw werk in de kapel van Kunsthal Extra City. Met ‘Watermarks, silent traces’ brengt ze verschillende media samen, waaronder tekenkunst, fotografie en installatie. Magema laat zich voor dit project inspireren door persoonlijke verhalen uit de Congolese diaspora in de jaren ‘80 en ‘90 en bevraagt de notie van collectieve intimiteit. Hoe breng je iets onder woorden waar niet vaak over gesproken wordt? Hoe vat je de essentie van een collectieve intimiteit zonder deze volledig bloot te geven? Langsheen intieme ervaringen verkent Magema de stille sporen die zijn nagelaten door een Congolese generatie getekend door de ontwrichte politieke context.

Kunsthal Extra City biedt bij de programmatie van de kapel op haar nieuwe locatie ruimte aan verfrissende stemmen en nieuwe ideeën. Het soloproject ‘Watermarks, silent traces’ van Michèle Magema is aangedragen en samengesteld door gastcurator Sorana Munsya.

Je bezoek tijdens COVID-19
Voor een aangenaam en veilig bezoek beperken we tijdens COVID-19 het aantal bezoekers in onze tentoonstellingsruimtes. Daarom vragen we je om op voorhand een tijdslot te reserveren. Je kunt je ticket bij je bezoek ophalen en betalen aan de balie.

Locatie Kunsthal Extra City - Kapel, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen