Michèle Magema: Ce que la mer ne m'a pas pris

25.06.2021, 20:00 — 20:30 Performance

Al jarenlang slokt de Middellandse Zee de levens op van migranten die de oversteek wagen met geïmproviseerde bootjes. Naar aanleiding van deze tragische realiteit presenteert Michèle Magema haar performance ‘Ce que la mer ne m'a pas pris’ (‘Wat de zee mij niet ontnam’). In scènes vol symboliek combineert Magema diverse objecten, muziek, zang en choreografische gebaren en roept zo de lichamen op die voor altijd in de oceaan begraven liggen.

In haar praktijk brengt multidisciplinair kunstenaar Michele Magema (CD, 1977) verschillende media samen; fotografie, video, installatie, performance en tekenkunst. Hierbij verweeft ze vaak individuele, persoonlijke verhalen met het collectieve. De performance ‘Ce que la mer ne m’a pas pris’ sluit aan op haar solotentoonstelling ‘Watermarks, silent traces’, nog te zien t/m 11 juli in de kapel van Kunsthal Extra City.

Gratis toegang
Ter gelegenheid van de Borger Nocturne zijn de tentoonstellingen in Kunsthal Extra City op 25 juni tussen 18:00 en 21:00 uur gratis toegankelijk.
De performance van Michèle Magema start om 20:00 in de Kloostertuin. Om verzekerd te zijn van een plaats, raden we je aan om van tevoren te reserveren.

Reserveer je tijdslot hier.

Michèle Magema: Watermarks, silent traces 07.05.2021—11.07.2021