Fabrics of Nature

23.09.21 — 09.01.22

Groepstentoonstelling

Samengesteld door Joachim Naudts

Deelnemende kunstenaars Aymeric Ebrard, Agnese Forlani & Jackson Shallcross-Platt, Feng Li, Gwendoline Robin, Luca Vanello, Leon Vranken, Luca Dal Vignale

Reserveer je tijdslot hier

Fabrics of Nature is een thematentoonstelling over ons (on)vermogen om zich tot de natuur te verhouden. In plaats van de natuur te ervaren als iets waar we deel van uitmaken, proberen we ze steeds naar onze hand te zetten. De westerse samenleving wil zich er expliciet van onderscheiden, maar die houding heeft grote gevolgen voor de hele wereld. Voor sommige kunstenaars in deze tentoonstelling resulteert dit in een nostalgisch verlangen, anderen wenden zich tot een (utopische) postindustriële wereld waar niets nieuws wordt geproduceerd en alles wordt gerecycleerd. Dystopische ineenstorting komt in ieder geval heel nabij.

Verrassend genoeg staan de tactiele kwaliteiten van materialen en oppervlakken centraal. Stoffen, planten, gips en textiel worden huid en nodigen uit om te ontdekken of aan te raken. Alsof ze smeken om opgemerkt en gestreeld te worden. De werken van de zeven kunstenaars in deze tentoonstelling zijn niet alleen gehuisvest in de voormalige Dominicaanse kapel, maar hebben organisch hun weg gevonden door de gang, naar de kloostertuin, om zich uiteindelijk als laatste redmiddel naar de hemel te draaien.

Deze tentoonstelling is deels samengesteld uit de kunstenaars die betrokken waren bij de vierde editie van The Image Generator. Deze vierdaagse happening vond plaats van 23 t/m 26 september in Kunsthal Extra City.

Je bezoek tijdens COVID-19
Voor een aangenaam en veilig bezoek beperken we tijdens COVID-19 het aantal bezoekers in onze tentoonstellingsruimtes. Daarom vragen we je om op voorhand een tijdslot te reserveren. Je kunt je ticket bij je bezoek ophalen en betalen aan de balie.

Locatie Kunsthal Extra City - Ploegstraat, Ploegstraat 25, 2018 Antwerpen