De Collectieve Collectie

15.08 — 12.09.21

Samengesteld door Kunsthal Extra City, Kristof Van Gestel, Kunst in Zicht (Turnhout)

‘De Collectieve Collectie’ is een gedeeld proces van (onder)handeling en verbeelding dat onze relatie tot alledaagse objecten verkent. Voor dit artistiek onderzoeksproject ontwikkelt kunstenaar Kristof Van Gestel — in samenwerking met bezoekers en verschillende deelnemers — strategieën en technieken om zwerfgoed te schenken, beschrijven, ordenen, waarderen, assembleren, interpreteren en adopteren. Zo ontstaat er een eigenzinnig universum van hergebruik en toe-eigening, dat je vanaf 15 augustus kunt bewonderen als tentoonstelling in de kapel van Kunsthal Extra City.

Doe je mee?
Als bezoeker van Kunsthal Extra City kun je naast je bezoek aan de tentoonstelling ook deelnemen aan dit kunstproject: breng een eigen object binnen aan de balie, schrijf je in voor een van de workshops of adopteer op de weggeefmarkt een van de assemblages voor in je eigen collectie.

Kristof Van Gestel (1976) woont en werkt in Antwerpen. Zijn werk speelt zich af in langlopende trajecten waarin momenten en processen van co-creatie, participatie, publicatie, residentie, distributie en reflectie zich afwisselen en onderling aansturen.

De Collectieve Collectie’ is sinds 2015 gegroeid als ‘end-to-end’ vanuit het collectief Performing Objects (Enough Room for Space, Brussel). Sinds september 2019 heeft het zich doorontwikkeld tijdens residenties in de Warande in Turnhout en bij Erfgoed Noorderkempen. De collageboeken werden sindsdien verder ontwikkeld in het project 'Generaties Lijmen' van Museum Ghuislain, door bewoners van Albe vzw in Kapellen en bij het sociaal-artistieke project De FactorY in Leuven. Voor deze zomertentoonstelling van 'De Collectieve Collectie' in Kunsthal Extra City werkt Van Gestel samen met Atlas, De Steenhouwer, Wereldhelden/Zomerschool Antwerpen, Kras, De Zandberg, uitgenodigde kunstenaars en bezoekers van Kunsthal Extra City. Dit project wordt mede georganiseerd en ondersteund door Kunst in Zicht (Turnhout) en District Antwerpen.

Je bezoek tijdens COVID-19
Voor een aangenaam en veilig bezoek beperken we tijdens COVID-19 het aantal bezoekers in onze tentoonstellingsruimtes. Daarom vragen we je om op voorhand een tijdslot te reserveren. Je kunt je ticket bij je bezoek ophalen en betalen aan de balie.

Locatie Kunsthal Extra City - Kapel, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen