Reading room #5: lezing door Cuauhtémoc Medina en 'Offers We Cannot Refuse' - een filmprogramma samengesteld door Mihnea Mircan

The Residence (reading room)

17.03.2012, 17:00 — 21:00 Lezing

In het kader van The Residence (reading room) organiseert Extra City in overleg met kunstenaars Ronny Heiremans en Katleen Vermeir een reeks lezingen.

Dit keer nodigen we Cuauhtémoc Medina uit, artistiek directeur van Manifesta 9.

Hij zal Deel II van Faust (1832) bespreken. Daarin neemt Goethe de beloftes en valkuilen van de Industriële Revolutie en de economische groei die ermee gepaard ging, op de korrel.

De thematiek van Faust, en specifiek die van het tweede deel, is in de context van de huidige crisis erg relevant. De actualiteit van de tekst ten opzichte van de economie is uitzonderlijk omdat ze focust op het concept van eeuwige groei. In dat opzicht is het toneelstuk een voorbode van de moderne tijd, onze hedendaagse samenleving en onze crisissen.

Offers We Cannot Refuse - een filmscreening samengesteld door Mihnea Mircan

Voor de lezing zal een filmprogramma worden getoond samengesteld door Mihnea Mircan, artistiek directeur van Extra City. Met een filmselectie die transacties tussen verschillende waardesystemen onderzoekt respondeert Mircan op Heiremans' & Vermeirs aanval op het financieel onderbewuste.

Taal Engels

Locatie Extra City - Antwerpen-Noord, Tulpstraat 79, 2060 Antwerpen

Katleen Vermeir & Ronny Heiremans 02.02.2012—01.04.2012