Boekpresentatie STRT Kit – 10 Stories of a Journey

06.12.2015, 14:00 — 18:00 Boekpresentatie

Op zondag 6 december van 15:00 tot 18:00 presenteren Studio Start, AIR Antwerpen en Extra City Kunsthal Antwerpen de publicatie '10 Stories of a Journey' in de tentooonstelling 'No Blossom, No Moonlight', die dan haar laatste openingsdag beleeft.

Het boek '10 Stories of a Journey' is een documentaire, reflectie en verdieping over het beeldende werk van Karolien Chromiak, Jane Coppin, Elise Eeraerts, Daan Gielis en Lore Van Roelen. Gedurende een jaar waren zij de deelnemers van het eerste STRT Kit traject, een internationaal ontwikkelingsplatform voor jonge beeldende kunstenaars. Het boek is een weergave van de dynamiek die gedurende die in zo'n jaar plaatsvindt, de ontmoetingen, ervaringen, herinneringen en invloeden die de kunstenaars een evolutie lieten doormaken.

'10 Stories of a Journey' is opgebouwd uit vijf kunstenaarsportretten. Deze bestaan uit interviews tussen ART journalist Anne-Marie Poels en Karolien Chromiak, Jane Coppin, Elise Eeeraerts en Lore Van Roelen en tussen John C Welchman en Daan Gielis; een studioportret door Charlie De Keersmaeker en een eigen visuele bijdrage in de vorm van een werk dat gedurende dit jaar ontstond, maar niet werd gepresenteerd. De vijf kunstenaarsportretten worden afgewisseld met tekstbijdragen van Fadi Tofeili, Alan Quireyns, Luis Silva & João Mourão, Dorian van der Brempt en Greet Vlegels. In de publicatie werd ook beeldmateriaal opgenomen van het toonmoment in het voorjaar tijdens het Antwerp Art Weekend (door Sofie Jaspers) en de eindtentoonstelling (door We Document Art).

De creatieve layout ontworpen door De Indianen draagt bij aan een veelzijdig gebruik van de publicatie, recht evenredig aan haar meerlagige inhoud.

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

STRT Kit #1 13.09.2015—06.12.2015