What Stories Want

12.03 — 04.04.21

Gasttentoonstelling

Samengesteld door Laurens Otto

Deelnemende kunstenaars Che Go Eun, Tom Hallet, Julia Dahee Hong, Béla Juttner en Joud Toamah

Na hun eenjarige residentie bij AAIR maken kunstenaars Che Go Eun, Tom Hallet, Julia Dahee Hong, Béla Juttner en Joud Toamah een publicatie, een tentoonstelling en een publiek programma geleid door de vraag: wat willen verhalen? De kunstenaars duiken elk op hun eigen manier in het weefsel van verhalen: ze stellen niet alleen nieuwe voor, maar analyseren ook hun innerlijke werking: wat is hun voorgaande traject, hun huidige agenda en hun mogelijke toekomst? Elk stelt de codes en machtsdynamiek van verhalen in verschillende arena’s in vraag: Joud Toamah speculeert over fotografie, Béla Juttner werkt tussen performance en mode, Tom Hallet herinterpreteert queerverhalen, Che Go Eun put uit manga en cybercultuur, en Julia Dahee Hong vertrekt van het schrijven zelf.

De tentoonstelling is geopend van 12 maart tot en met 4 april 2021 op vrijdag, zaterdag en zondag (12:00–18:00). Met uitgebreide openingsuren tijdens de Borger nocturne op vrijdag 26 maart 2021 (18:00–22:00). Elke zondag activeren en delen de kunstenaars hun reflectie door middel van een (fysiek of online) publiek moment.

'What Stories Want' wordt gepresenteerd bij Kunsthal Extra City en AAIR, in wat ooit een kapel en een eetzaal voor monniken was. Ingang via Ploegstraat 27.

Meer info en reservaties via: aair.be