STRT Kit #4

WE’RE THIS AND WE’RE THAT, AREN’T WE?

22.09 — 14.10.18

Groepstentoonstelling

Samengesteld door Samuel Saelemakers

Deelnemende kunstenaars Jeroen Bocken, Chloë Delanghe, Céline Mathieu, Ans Mertens, Puck Vonk

Georganiseerd door STRT Kit

In deze tentoonstelling delen kunstwerken van Jeroen Bocken, Chloë Delanghe, Céline Mathieu, Ans Mertens en Puck Vonk een tijd en een ruimte, zoals hun makers dat ook doen sinds de aanvang van hun STRT Kit residentie in januari 2018.

WE’RE THIS AND WE’RE THAT, AREN’T WE? is als titel ontleend aan een schilderij uit 1977 van de Amerikaanse schilder Ed Ruscha, waarop dezelfde ambigue boodschap te lezen is. Als om dit statement kracht bij te zetten schilderde Ruscha haar meerdere keren, op verschillende tijdsstippen, in verschillende kleurvariaties en op verschillende maten papier en canvas.

Deze meerduidigheid van de gebruikte concepten en de rijkheid aan materialen zijn ook aanwezig in deze tentoonstelling. Kunstenaars tonen meer dan wie dan ook dat de wereld vol (vaak onverwachte) betekenis zit, en dat de dingen die ons omringen vaak meer zijn dan wat ze lijken. Hun keuzes zijn weldoordacht, hun ingrepen secuur.

Als altijd is ook deze tentoonstelling een momentopname, die even mag duren. Samen met curator Samuel Saelemakers hebben de kunstenaars een zintuiglijk geheel teweeg gebracht waarin hun werk, hun denken en hun blik zich tonen. De tentoonstelling is als een landschap waarin individuele werken plaats vinden en dat wordt verruimd door een horizon van andere objecten die de groep heeft verzameld.


Deze tentoonstelling is een onderdeel van de vierde editie van STRT Kit, een internationaal ontwikkelingsplatform voor opkomende beeldende kunstenaars in Antwerpen. Georganiseerd door Studio Start met de steun van Stad Antwerpen en de Vlaamse Gemeenschap, in samenwerking met Kunsthal Extra City, AIR Antwerpen en H ART magazine.

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen