Laure Prouvost

From Wantee to Some Signs

15.06 — 10.08.14

Solotentoonstelling

Samengesteld door Mihnea Mircan

Deelnemende kunstenaars Laure Prouvost

Filmmaakster en installatiekunstenares Laure Prouvost (geb. 1978, Lille), winnares van de Turner Prize 2013, herdenkt de ruimte en functie van Extra City’s cinemazaal en creëert er een ‘dramaturgie’ van objecten en (bewegende en stilstaande) beelden die de gangbare regels van filmvoorstellingen ontwricht.

Sinds de lancering op 4 april groeide het project ‘Wantee and Grand Ma’s Dreams’ verder aan en werd de ruimte ingenomen door steeds meer stemmen, licht, rekwisieten en sculpturale ingrepen die de cinema-ervaring vervolledigen, verstoren en verrijken. Met al deze verschillende attributen onderlijnt het project de interesse van Laure Prouvost in gelaagde vertellingen: verhalen worden verteld vanuit verschillende gezichtspunten en zijn doorweven met gebeurtenissen en mijmeringen, missers en drogredenen, vergeetachtigheid en improvisatie.

Op 14 juni gaat een tweede fase van het project in, nu onder de naam ‘From Wantee to Some Signs’, als een filmische, auditieve en sculpturale ‘bewerking’ van de vorige episode.


In samenwerking met AIR Antwerpen en gerealiseerd dankzij de genereuze steun van de Fondation Fernand Willame.

Documentatie

- Interview met Laure Prouvost in Metropolis M

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen