Elias Cafmeyer

De keuze van Ria Pacquée

17.05 — 30.06.19

Solotentoonstelling

Samengesteld door Ria Pacquée

Deelnemende kunstenaars Elias Cafmeyer

Voor de tentoonstellingsreeks ‘De keuze van’ vraagt Kunsthal Extra City aan de meest gerenommeerde Antwerpse kunstenaars om een beloftevolle kunstenaar voor te stellen die volgens hen (inter)nationale erkenning verdient. Ria Pacquée selecteerde voor deze tweede editie Elias Cafmeyer.

Cafmeyer creëert bevreemdende installaties in, of geïnspireerd op, de publieke ruimte. Hij verwerkt sporen van stedelijke ontwikkeling en elementen die onze oriëntatie in de stad sturen en ons sociale gedrag weerspiegelen.

Voor zijn tentoonstelling in Kunsthal Extra City brengt Cafmeyer architecturale kenmerken van de publieke ruimte binnen in een institutionele context.

“De keuze voor Elias Cafmeyer lag eigenlijk voor de hand. Ik volg zijn werk al vanaf zijn afstuderen aan Sint-Lucas. Ik ken de ruimte van Kunsthal Extra City en wist dat hij die aankon. Wat me erg aantrekt in Elias’ werk is hoe hij met de publieke ruimte speelt. Daarin raakt hij aan mijn artistieke praktijk. Ik loop zelf veel rond op straat en ken die publieke ruimte door en door. De manier waarop Elias reële elementen uit de publieke ruimte omzet naar een kunstwerk, vind ik heel interessant.”
Ria Pacquée

Met de steun van Stad Antwerpen

Documentatie


Interview met Ria Pacquée over haar keuze voor Elias Cafmeyer


Editie Elias Cafmeyer & Ria Pacquée

De editie bestaat uit 15 parkeertickets van verschillende parkings in Antwerpen. De parkeertickets werden nooit gevalideerd of betaald, waardoor ze continu blijven stijgen in negatieve waarde.
Met een tekstje door Ria Pacquée.
15 exemplaren en 3 AP’s
250 euro (inclusief BTW)
Aankoop en meer informatie via [email protected]


“A fascination for city structures.” How sculptor Elias Cafmeyer turns reality into fictional and alienating situations", in The Word Magazine

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen