Under the hair

Een filmvertoning door Maud Narfin Lonis

28.07.2023, 18:30 — 19:30 Screening

Georganiseerd door POC POC II (THE CONSTANT NOW)

Op vrijdag 28 juli om 18:30 trappen we Zomer in de Kloostertuin af met de experimentele filmvertoning Under The Hair van Maud Narfin Lonis (NML).

Het videowerk bouwt voort op eerder werk van de kunstenaar, waarin die de betekenis van lichaamsdelen voor het individu onderzoekt. Met Under The Hair brengt NML onderdrukte verhalen naar voren over de constructie van sociale identiteit en neemt daarbij afstand van de gebruikelijke binaire tegenstellingen. Hoe zou een afroqueer blik er uitzien?

Vanuit Italië doorheen Slovenië, België, Frankrijk en Zweden weerklinkt in Under The Hair de gevoelige relatie die we hebben met ons haar. Het videowerk brengt zo vijf stemmen samen over de grenzen heen.

Na de vertoning, om 19:15, is er een Q&A-sessie.

___

PRAKTISCHE INFORMATIE

↳ Vrijdag 28 juli van 18:30 tot 19:45
In de kapel van Kunsthal Extra City
Reservering is niet vereist maar wees op tijd
↳ Gratis toegang met je Kunsthal Extra Cityticket, te koop bij de receptie

___

POC POC II is het netwerk en experimenteel platform van The Constant Now dat jonge kunstenaars van kleur in contact brengt met kunstprofessionals in België. Het wordt ondersteund door Flanders State of the Art.

NML is één van de deelnemende kunstenaars en vertoont Under The Hair in het kader van het mentorprogramma. De film is gemaakt tijdens de residentie voor opkomende kunstenaars op het BLOOM Festival in Slovenië, op uitnodiging van Jaša in samenwerking met Kino Šiška en Pina Koper.


Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Kapel, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Zomer in de Kloostertuin 28.07.2023—30.09.2023