There Are Many Ways of Remembering: Visual Correspondence

van Fatemeh Towhidloo & Forough Jalilian

28.07.2023, 19:30 — 20:00 Film

Laat je op vrijdag 28 juli om 19:30 meevoeren door Fatemeh Towhidloo en Forough Jalilian's visuele correspondentie in There Are Many Ways of Remembering.

Het videowerk is een dagelijkse documentatie van het leven gecommuniceerd op afstand tussen Towhidloo (gevestigd in Gent) en Jalilian (gevestigd in Teheran). Hun uitwisselingen zijn reacties op de realiteit van het niet (meer) bij elkaar zijn. Ondanks de geografische afstand hebben ze nog steeds het verlangen om ideeën en reflecties te delen over alles wat hun leven prikkelt. Geïnspireerd door het genre van de dagboekfilm, zijn deze video's ontroerende portretten van hun zoektocht naar samenleven, momenten van samenzijn en details van het dagelijkse leven.

There Are Many Ways of Remembering: Visual Correspondence maakt deel uit van een doorlopende serie van persoonlijke experimentele videowerken, waarbij visuele brieven worden uitgewisseld tussen Towhidloo en Jalilian. Hun verkenningstocht concentreert zich op het thema "In/Out", geïnspireerd door verplaatsing en expressieve reacties op de ervaring van scheiding en "anders-zijn".

___

PRAKTISCHE INFORMATIE

Vrijdag 28 juli van 19:30 tot 20:00
↳ In de kapel van Kunsthal Extra City
Reserveren is niet nodig, maar wees op tijd
Gratis toegang met je Kunsthal Extra Cityticket, te koop bij de receptie

___

POC POC II is het netwerk en experimenteel platform van The Constant Now dat jonge kunstenaars van kleur verbindt met kunstprofessionals in België. Het wordt ondersteund door Flanders State of the Art.

Fatemeh Towhidloo is één van de deelnemende kunstenaars en vertoont There Are Many Ways of Remembering: Visual Correspondence in het kader van het mentorprogramma.


Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Kapel, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Zomer in de Kloostertuin 28.07.2023—30.09.2023