Ancestry, posterity, manhood, brotherhood

Een performance van Brahim Tall

28.07.2023, 21:00 — 21:30 Performance

Georganiseerd door POC POC II (THE CONSTANT NOW)

Op vrijdag 28 juli 2023, brengt Brahim Tall samen met zijn broer Kamal de performance Ancestry, Posterity, Manhood, Brotherhood.

In deze performance vlechten Brahim en Kamal elkaars haren. Terwijl één van de broers op een stoel zit, staat de andere recht om te vlechten. Mid performance wisselen de broers van plaats.

Haren vlechten maakt al eeuwenlang deel uit van de Afrikaanse cultuur. Het vlechtwerk toont stam-, familie- en statussymbolen door middel van patronen en vormen. De handeling wordt tot vandaag gezien als vrouwelijke en opent een ruimte die banden schept tussen zij die vlechten, hun kinderen, partners en vrienden. Ook zorgt het soms voor financiële inkomsten.

Kunstenaar Brahim Tall en zijn broer voelden zich heel ver van deze traditie staan. Hun moeder, van Belgische/Nederlandse afkomst, heeft hun haren nooit gevlochten, noch iemand anders. Onderling elkaars haren vlechten was voor hen dus een manier om een band te vinden met de voorouderlijke traditie die ze voorheen niet hadden, maar ook met elkaar. De intimiteit die verbonden is bij het vlechten, versterkte hun broederschap maar riep ook vragen op over hun plaats als man en mannelijkheid in het algemeen.

___

PRAKTISCHE INFORMATIE

↳ Vrijdag 28 juli van 21:00 tot 21:30
In de kapel van Kunsthal Extra City
↳ Reservatie is niet vereist maar wees op tijd
Gratis toegang met je Kunsthal Extra Cityticket, te koop bij de receptie

___

POC POC II is het netwerk en experimenteel platform van The Constant Now dat jonge kunstenaars van kleur verbindt met kunstprofessionals in België. Het wordt ondersteund door Flanders State of the Art.

Brahim Tall is één van de deelnemende kunstenaars aan POC POC II en brengt de performance 'Ancestry, Posterity, Manhood, Brotherhood' in het kader van het mentorprogramma. De performance werd voor het eerst gebracht in 2021 bij 2m3 op uitnodiging van Pol Pauwels.

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Kapel, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Zomer in de Kloostertuin 28.07.2023—30.09.2023