Workshop door Gluklya

‘Utopian Unemployment Union’

22.10.2019 — 26.10.2019 Workshop

Gluklya is medeoprichtster van het kunstenaarscollectief ‘The Factory of Found Clothes’. In haar participatieve projecten gebruikt ze kleding als instrument om verbanden te leggen tussen kunst en het dagelijkse leven. Ze zet kleding in als hulpmiddel om communicatie op gang te brengen met gemeenschappen buiten de kunstwereld. In haar project ‘Utopian Unemployment Union’ (2012-) stimuleert ze processen van zelforganisatie en ontmoetingen tussen verschillende sociale groepen die in de dagelijkse realiteit naast elkaar leven.

In oktober 2019 zal Gluklya een maand lang in Antwerpen verblijven. Tijdens haar residentie in AAIR zal ze in het kader van ‘Family Fictions’ een vijfdaagse workshop in Kunsthal Extra City begeleiden. Tijdens deze workshop gaat ze samen met de deelnemers op zoek naar nieuwe betekenissen voor het concept “familie”. Hoe kunnen we liefde, familiebanden en gekozen familie vandaag begrijpen? Kunnen we onze relatie herbekijken met andere elementen, zoals natuur, dieren en immateriële zaken als kleding of meubels?

De workshop is gratis voor iedereen toegankelijk en zal plaatsvinden van dinsdag 22 tot zaterdag 26 oktober in Kunsthal Extra City. Deelnemers kunnen zich voor 16 oktober inschrijven via e-mail ([email protected]) of telefoon (+32 485 87 09 97). De workshop vindt dagelijks plaats tussen 14:00 en 20:00, en je kan als deelnemer vrij in en uit lopen.

Ook de bezoekers van de tentoonstelling mogen een kijkje nemen in de workshop en met Gluklya in gesprek gaan.


Gluklya’s workshop is een samenwerking tussen Kunsthal Extra City, AAIR en CCQO (The Culture Commons Quest Office, Universiteit Antwerpen)

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Family Fictions 14.09.2019—08.12.2019