The Corner Show #02 / Lezing door Wouter Davidts & Moritz Küng

In het kader van de tentoonstelling 'The Corner Show'.

29.10.2015, 19:00 — 23:00 Lezing

20:00: lezing door Wouter Davidts

'Not as tight as the corner that I painted myself in'

"Hoeken zijn overal", zo stelt de eerste zin van de tentoonstellingsgids bij 'The Corner Show'. De figuur en de ruimte van de hoek is alomtegenwoordig: "Niet enkel kamers, maar ook straten, objecten, schilderijen, schermen en pagina's hebben hoeken." Verder bouwend op de inzichten die werden verworven tijdens het maken van de tentoonstelling 'The Corner Show', brengt Wouter Davidts in deze lezing een reeks werken, projecten, beelden, teksten en situaties samen die ons begrip en kennis van het gegeven van de hoek verder aanscherpen.

Wouter Davidts (BE, woont in Antwerpen) is Hoofd Vrije Kunsten aan Sint Lucas University College of Art and Design, Antwerpen. Hij doceert aan de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw, UGent en aan de woord opleiding van het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen. Hij is auteur van 'Bouwen voor de kunst?' (A&S/books, 2006) en samensteller van 'The Fall of the Studio' (Valiz, 2009; met Kim Paice), 'CRACK: Koen van den Broek' (Valiz, 2010) en 'Luc Deleu – T.O.P. office: Orban Space' (Valiz, 2012; met Guy Châtel & Stefaan Vervoort). Hij is curator van 'The Corner Show' (Extra City Kunsthal, Antwerpen, najaar 2015; met Philip Metten en Mihnea Mircan). Momenteel werkt hij aan een boekproject over grootte en schaal in de naoorlogse kunst, getiteld 'Larger than the Body'. www.wouterdavidts.com

21:00: lezing door Moritz Küng

'The Umbrella Corner – Where’s Al?'

Op uitnodiging van de galerie ProjecteSD in Barcelona realiseerde curator Moritz Küng de groepstentoonstelling 'The Umbrella Corner'. Hij koos hiervoor niet de gebruikelijke galerieruimte maar een amper ½ m2 grote nis in de hal waar een paraplubak stond. Voor Küng bood dit voldoende context om een reeks solotentoonstellingen met Willem Oorebeek (NL), Pierre Leguillon (FR), Sophie Nys (BE), Dora García (ES) en Matt Mullican (US) te realiseren, die op een of andere manier een link legden met een sleutelwerk uit de conceptuele kunst: het werk 'Where's Al?' (1972) van de Noord-Amerikaan Allen Ruppersberg. De reeks had haar climax in de presentatie van diens vrijwel ongekende, tweede versie 'Where's Al - part II, The Sequel' (1998). In zijn lezing 'The Umbrella Corner – Where’s Al?' praat Moritz Küng over de speculatieve en dubbelzinnige verhalen van de kunstwerken en de ruimtelijke en financiële context; kortom de Genius Loci binnen een tentoonstellingsconcept.

Moritz Küng (CH, woont in Barcelona), werkt als onafhankelijke curator en uitgever op het raakvlak van architectuur en beeldende kunst. Hij was curator voor het Belgisch paviljoen op de Biënnale in Sao Paulo (2002) en de Architectuurbiënnale in Venetië (2008), de groepstentoonstelling Die fünfte Säule, Secession in Wenen (2011); de collectie van in-situ werken Curating the Campus op deSingel in Antwerpen (2004-2014) en de tentoonstelling Our Art van de grafisch ontwerpers Mevis & van Deursen op de Brno Biënnale (2014).

Toegang: gratis

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

The Corner Show 13.09.2015—06.12.2015