Beginners & Begetters

Talks and Discussions

20.09.2007, 20:00 — 23:00 Lezing

Samengesteld door Wouter Davidts

Deel 1: "Institutions and Invention”. Beheren instituten uitsluitend de inventiviteit van anderen? En welke zijn de voorwaarden om nieuwe instituties uit te vinden? Tijdens de sessie wordt het hedendaagse landschap van culturele instellingen in Vlaanderen en Nederland besproken in het kader van deze vragen. Er wordt gestart met een discussie over historische voorbeelden van institutionele verbeelding. Met: Wouter Davidts (curator van "Beginners and Begetters", te zien bij Extra City tot 23 september), Anselm Franke (artistiek directeur Extra City) en Ole Bouman (directeur NAi Rotterdam).

Deel 2: "Opinions and Manuals", een ‘walk-through’ presentatie door de monografie van de Belgische kunstenaar René Heyvaert (1924-1984), georganiseerd door lightmachine.info en Extra City, met statements, medewerking en een open discussie met Bart De Baere (artistiek directeur Muhka), Luc Derycke (grafisch ontwerper en editor), Corinne Diserens (directeur Museion Bolzano), Nico Dockx (kunstenaar en co-editor van het boek), Lieve Laporte (kunsthistorica, co-editor van het boek), Jan Mast (kunstenaar, co-editor en vormgever van het boek) en Franz W. Kaiser (directeur tentoonstellingen Gemeentemuseum Den Haag).

Deel 3: Opening BARt, een lezing-bar door Koenraad Dedobbeleer (kunstenaar), Nico Dockx en Kris Kimpe (architect) met als gast Jan Mast. Gecombineerd met de presentatie van UP3 met werk van Koenraad Dedobbeleer, Nico Dockx, Kris Kimpe en Jan Mast over een architectuurproject van René Heyvaert. Gecombineerd met de presentatie van LIGHTMACHINE001, de experimentele dummy, die dienst deed als grafische inspiratie voor de René Heyvaert monografie, door Jan Mast en Lieve Laporte.

Taal Engels

Locatie Extra City - Antwerpen-Noord, Tulpstraat 79, 2060 Antwerpen

Beginners and Begetters 29.06.2007—23.09.2007