Tales of Symbologies - Reviving crafts - stamps

Sadrie Alves & Hussein Shikha

24.09.2022, 15:00 — 18:00 Workshop

Hoe kunnen we traditie verweven met het eeuwige heden?

Tijdens deze workshop gaan we specifiek in op de oude ambachten en symbolen van wandtapijten en houtblokken. Deze kunstvormen zijn omgeven door immaterieel cultureel erfgoed: symbolische ornamenten, beeldtalen die zijn ondermijnd door de modernistische 'less is more' - manier van kijken naar de realiteit.

Samen zullen we symbolen vertalen naar postzegelobjecten uit toegankelijke materialen, analoog aan de houtblokdruktechniek. Het is de bedoeling om na te denken over verschillende symbolieken en om dialogen over interpretatie en creatie aan te gaan.

Hussein Shikha is een multidisciplinaire kunstenaar, grafisch ontwerper, schrijver en onderzoeker. Hij is geboren en getogen in Irak en verhuisde in 2009 naar Antwerpen. Hij studeerde af met een MA in beeldende kunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Zijn werk gaat over het behoud, de vertaling en de digitalisering van de visuele cultuur, en dit vanuit zijn intersectionele ervaring als Irakees-Belg. Momenteel doet hij onderzoek naar het verwijderen van handgemaakte Iraakse wandtapijten en het idee van 'schoonheid' dat verband houdt met islamitische kunst, als een manier om zijn creatieve praktijken te de-moderniseren.


Sadrie Alves is een Belgische Braziliaanse multidisciplinaire kunstenaar, illustrator en performer die momenteel in Brussel woont. De kern van haar artistieke praktijk vertrekt van tekenen als symbolische handeling en als katalysator voor tedere verhalen en samenwerking. Tekenen ziet ze als schrijven als zingen als knutselen. Haar werk is geïnspireerd op mondelinge geschiedenissen, mythen en de wezens die ze bewonen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Zaterdag 24 september van 15:00 tot 18:00
  • in de kloostertuin van Kunsthal Extra City & Morpho
  • leeftijd: 14+
  • instructies workshop in het Engels
  • deelname workshop inbegrepen bij aankoop van een regulier inkomticket
  • beperkt aantal plaatsen, hier kan je vooraf inschrijven

Foto: © Hussein Shikha en Sadrie Alves

Locatie Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Zomer in de Kloostertuin 24.06.2022—25.09.2022