Take Over - Sun down — Screen down

25.06.2022, 20:30 — 23:00 Film

Sun down — Screen down zijn openlucht filmvertoningen in de groene tuin van Kunsthal Extra City en Morpho, voorafgegaan door een kunstenaarsgesprek met de filmmakers.

Een open gesprek met filmmakers over het creatieve en organisatorische proces achter het maken van een kortfilm. Deze artist talk wordt gevolgd door een introductie en vertoning van de kortfilms 5PM Seaside, Salt and Bread en Chorus.Chorus van Line Pillet en Heleen Declerq (5 minuten)

De film is opgenomen in 16mm en toont de onmogelijke liefde tussen Eve en Robin. Het is een intieme observatie van twee vrouwen en de eenzaamheid die ze ervaren in hun relatie. Chorus is een visuele zoektocht door hun slaapkamer, waarin realisme en surrealisme samenvallen.5PM Seaside door Valentin Stejskal (kortfilm 25 minuten)Op zijn 40e verjaardag arriveert Nikos, een eenzame vrachtwagenchauffeur, op een afgelegen strand. Hij is daar om zijn voormalige geliefde, Christos, te ontmoeten, die hij sinds hun militaire dagen niet meer heeft gezien.Salt and Butter van Balint Birò, Diego Quindere de Carvalho en Salome Razikashvili (documentaire 13 min)Mamuka (12) brengt de zomer door hoog in de Zuid-Kaukasische bergen zonder vrienden om te spelen. In zijn eenzaamheid vindt hij gezelschap bij de oudere mannen van het dorp, die hem uiteindelijk inwijden in de tradities van de Georgische tafel.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Zaterdag 25 juni van 20:00 tot 23:00

in de kloostertuin van Kunsthal Extra City en Morpho

OPGELET: indien er een hoog risico op regen is, gaat dit event binnen door

Sun down — Screen down is inbegrepen bij de aankoop van een regulier inkomticket

de kunstenaarsgesprekken verlopen in het Engels


Taal Engels