Rondleiding ‘Allegory of the Cave Painting’ – door Prof. Van Tendeloo en curator Mihnea Mircan

04.12.2014, 19:00 — 23:00 Rondleiding

Professor Van Tendeloo, directeur van de Electron Microscopy for Materials Science research groep aan de Universiteit Antwerpen, en curator Mihnea Mircan gidsen u samen door de tentoonstelling ‘Allegory of the Cave Painting’ en voeren een gesprek op de grens van kunst en wetenschap.

Professor Van Tendeloo’s onderzoek focust op de structuur van materialen op atomair niveau door middel van elektronenmicroscopie. Zijn specifieke interesse gaat uit naar nieuwe materialen en nanomaterialen.

Start rondleiding: 20:00

Duur: 1,5 uur

Prijs: gratis

Gelieve te reserveren via [email protected]

Allegory of the Cave Painting

Deze groepstentoonstelling vertrekt van de prehistorische Gwion Gwion-grotschilderingen uit West-Australië. Recent werd ontdekt dat deze schilderingen ‘leven’: ze worden bewoond door rode bacteriën en zwarte schimmels die als ‘levende pigmenten’ de felle kleur voortdurend vernieuwen. De Gwion Gwion-schilderingen zijn dus zowel een spoor uit het verleden als dat ze nu worden gemaakt. De tentoonstelling, in Extra City en het Middelheimmuseum, brengt moderne en hedendaagse kunstenaars samen die een antwoord bieden op de vreemde materialiteit, betekenis en chronologie van deze schilderingen.

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Allegory of the Cave Painting 20.09.2014—07.12.2014