Please Patterns

Een performatief pianoconcert van Myriam El Haïk

28.10.2023, 15:00 — 16:00 Performance

Ter gelegenheid van de nieuwe groepstentoonstelling Carpetland. Critical Tapestries. brengt Myriam El Haïk tijdens het openingsweekend een performatieve piano performance te midden haar installatie PLEASE PATTERNS (2021 - 2022).

Met PLEASE PATTERNS verweeft kunstenares, componiste en performer El Haïk een pianostuk, tekeningen en schilderijen met haar persoonlijke collectie Marokkaanse Amazigh tapijten. Al deze uitingsvormen zijn verbonden en inspireren elkaar door hun ritmische, minimalistische esthetiek. De begrippen tijd en herhaling staan centraal. Handweven is een eindeloze bezigheid waarbij kleine variaties het resultaat beïnvloeden, een proces dat El Haïk overbrengt naar haar muziek, tekeningen en schilderijen.

Nauw verbonden met de grondbeginselen van minimal music, nodigt de kunstenaar je uit om te gaan zitten en te luisteren naar de tijd die zich ontvouwt. Deze ervaring onthult langzaam hoe het gebaar van het weven weerklinkt in haar tekeningen en schilderijen en hoe de herhaalde tekens of lijnen stille partituren worden. Er lijkt een onzichtbare draad te lopen van de voorouderlijke traditie van het weven naar het tekenen en het schilderen, en naar het schrijven of componeren van hedendaagse muziek.

Kom op vrijdag 27 oktober om 21 uur en op zaterdag 28 en zondag 29 oktober om 15 uur luisteren naar El Haïk's life performance.

____

Myriam El Haïk (FR/MA, 1973) is opgeleid als muzikant en componist en autodidact als beeldend kunstenaar. Ze is actief in Berlijn, Parijs en Rabat en heeft internationaal tentoongesteld en opgetreden. Het werk Please Patterns werd voor het eerst getoond tijdens de 12e biënnale van Berlijn in 2022 bij KW. Ze wordt vertegenwoordigd door Galerie Dittmar en Galerie Vincenz Sala (Berlijn).

Locatie Kunsthal Extra City - Kerk, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Carpetland. Critical Tapestries. 28.10.2023—14.04.2024