Performance Weekend

Eating Each Other

20.04.2018 — 21.04.2018 Performance

Samengesteld door Michiel Vandevelde

Publiek programma bij de groepstentoonstelling ‘Eating Each Other’

West-Europese steden zijn een lappendeken van minderheden geworden. Toch overheersen nog steeds de westerse, ‘verlichte’ waarden. Als mogelijk instrument van verzet tegen een allesverslindende liberale ideologie, presenteert ‘Eating Each Other’ de strategie van de ‘re-appropriatie’: dominante denk- en gedragspatronen worden vermengd met eigen kennis, gebruiken en rituelen, waardoor hiervan geheel nieuwe vormen kunnen ontstaan. De vraag blijft daarbij steeds: wie eet en wie wordt gegeten?

Vier performances, verspreid over twee avonden, gaan dieper in op vragen rond grenzen en mobiliteit, kolonialisme en imperialisme, toe-eigening en assimilatie.

____________________________________________

VRIJDAG 20 APRIL

19:00 Arkadi Zaides, ‘TALOS’
In deze performance onderzoekt Arkadi Zaides de experimenten die de Europese Unie uitvoert om grenscontroles te digitaliseren en te robotiseren. Welke choreografieën ontstaan in de nabijheid van grenzen? Welke beperkingen bepalen beweging?

20:00 Diner

21:00 Ogutu Muraya, ‘Fractured Memory’
Ogutu Muraya vertrekt in deze performance van het essay ‘Princes and Powers’, waarin de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin het congres beschrijft dat door Afrikaanse intellectuelen in 1956 aan de Parijse Sorbonne werd georganiseerd.
____________________________________________

ZATERDAG 21 APRIL

19:00 Oliver Zahn & Julian Warner, ‘MINSTRELSY’
Theatermaker Oliver Zahn en cultureel antropoloog Julian Warner presenteren in een lecture-performance verschillende voorbeelden van toe-eigening in populaire cultuur.

20:00 Diner

21:00 Jaha Koo, ‘Lolling and Rolling’
Jaha Koo brengt een persoonlijk-fictief verhaal dat ingaat tegen de Amerikanisering van Zuid-Korea en de complexen die dat met zich meebrengt, vertrekkende van de controverse rond kinderen die een chirurgische ingreep aan de tong moeten ondergaan om beter de Engelse “r” te kunnen uitspreken.

____________________________________________

Tickets
10 euro/ avond (inclusief eenvoudige maaltijd)
Gratis toegang tot de tentoonstelling
Inschrijven via de knop 'reserveren'

Taal Engels

Prijs € 10

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Eating Each Other 24.03.2018—01.07.2018