Geannuleerd - Performance by CMMC

31.10.2020, 12:00 — 21:00 Performance

COVID-19 update: De performance van CMMC op zaterdag 31 oktober is afgelast. Door de verstrengde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus moeten onze deuren helaas gesloten blijven.

We hopen je in de nabije toekomst alsnog bij ons te mogen ontvangen. Tot die tijd: hou het veilig en zorg goed voor elkaar.

----

Kunstenaarsduo CMMC (Céline Mathieu en Myrthe Christianne van der Mark) creëert speciaal ter gelegenheid van de Antwerp Art Nocturne een nieuwe performance in de kapel van het Dominicanenklooster. We nodigen je graag uit voor deze allereerste activiteit op onze nieuwe locatie.

“Uithouding is meer dan een verwijzing naar performatief vermogen.”

CMMC bestaat uit Céline Mathieu (1989, Mechelen, BE) en Myrthe Christianne van der Mark (1989, Zeist, NL). Samen performen zij verzonnen cognitieve constructies, altijd met een humoristische ondertoon. Hun praktijk is de afgelopen zeven jaar geëvolueerd van snelle afwisselingen van emoties, tekstrecitaties en doorgedreven synchrone bewegingen, naar meer gestileerde, conceptuele antwoorden op de tentoonstellingsuitnodigingen die zij ontvangen.

Céline Mathieu haalde een Master in zowel Grafisch Ontwerp als Research in Art and Design op Sint Lucas Antwerpen. Myrthe Christianne van der Mark studeerde Beeldende Kunst aan ArtEZ (Arnhem) en Drama – Regie aan RITCS (Brussel) en won recent nog ArtContest 2020. Hun gezamenlijk werk als CMMC was internationaal zien in galeries en kunstbeurzen in o.a. Hamburg, Manchester, Rotterdam, Antwerpen (MHKA, Trampoline gallery), Leuven (Museum M, Ithaka), Gent (Kunstencentrum Vooruit) en Brussel (Poppositions).

Deze performance is tussen 12:00 en 21:00 uur doorlopend te bezoeken. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we slechts zes bezoekers tegelijk ontvangen. Gelieve je aan te melden door een tijdslot te reserveren.

Locatie Kunsthal Extra City - Kapel, Ploegstraat 23