PAN PAN PAN: Electromagic

Pirate radio transmission + Balloon mapping

10.09.2017, 17:00 — 18:00 Artistieke interventie

Georganiseerd door bolwerK hosted by Azahara Ubera Biedma, Bert Balcaen, ptr_, Marthe Van Dessel

Gedurende een performatief evenement ontwikkelen we methoden om het elektromagnetische veld te delen, als bewijs voor een alternatieve, door de gemeenschap gedeelde definitie van land, lucht en frequenties. Antennes en afstemmingen op verschillende frequenties (fm, wifi, …) onderscheiden het elektromagnetische spectrum als een kritische natuurlijke grondstof. Stem je radio af op 108FM, download een SSTV demodulator en volg de radio ballon live van op het dak van Kunsthal Extra City. Open hardware en apparaten werden gecoöpteerd van Public Lab, een burgerproject en onderzoeksgroep.

http://ooooo.be/electromagic

Deze interventie is deel van PAN PAN PAN, een lopend programma om een publieke performatieve interface te ontwikkelen en te implementeren voor translokale radio- en telecommunicatie. De zorgvuldige opzet van een autonome infrastructuur en hardware stelt ons in staat tot een collectieve onafhankelijkheid, een gemeenschappelijk gedragen stem, en biedt mogelijkheden om onze technologieën onder elkaar te delen en te dekoloniseren.

*BolwerK* is een niet-exclusieve en temporele constellatie die sinds 1998 lokale en internationale projecten initieert, medieert, faciliteert, cureert en toe-eigent. Sociale omgevingen worden gecreëerd, niet om ideeën te stroomlijnen, maar om gemeenschappelijke vragen te articuleren en zo een gevoel van complexiteit te voeden.

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Extra Citizen 09.09.2017—10.12.2017