Kunsthal Extra City is tijdelijk gesloten. Vanuit het voormalige Dominicanenklooster op de hoofdsite van AAIR zijn we druk in de weer met de realisatie van onze nieuwe tentoonstellings­ruimte. Voorjaar 2021 heropenen we onze deuren op deze nieuwe locatie.


Opening Symposium Cross-examinations #1/Deel 2

15.09.2012, 18:00 — 22:00 Lezing

Pierre Bal-Blanc

Corinne Diserens

Aansluitend op een inleiding door de curatoren, zal de tweede sessie van het Cross-examinations symposium vervolgen met een introductie op het werk van de Spaanse kunstenaar Isidoro Valcárcel Medina door Pierre Bal-Blanc, directeur van het CAC Brétigny en co-curator van de eerste herhaling van Anarchism Without Adjectives.

Hoewel het werk van Valcárcel Medina allesbehalve onbekend is buiten de Spaanse context, telt hij als één van de meest belangrijke na-oorlogse Spaanse kunstenaars. Door de voorgaande veertig jaar te werken in een breed scala van media, inclusief performance, architectuur, geluid en tekst, ontwikkelde Valcárcel Medina een conceptuele kunstpraktijk met een kritische blik op kunstinstituten en de kunstmarkt, waardoor zijn werk verwantschap toont met D’Arcangelo’s artistieke praktijk.

Corinne Diserens, curator en voormalig directeur van verschillende Europese kunstmuseu, zal besluiten met haar gedachten, ontwikkeld over verschillende jaren, over de karakteristieken en moeilijkheden van werken met en tentoonstellen van archieven in de context van hedendaagse kunst.

Registratie via info@extracity.org

Taal Engels

Prijs gratis

Locatie Extra City - Antwerpen-Noord, Tulpstraat 79, 2060 Antwerpen

Cross-examinations #1  14.09.2012—30.09.2012