Opening Antwerp Queer Arts Festival

Met performances van Sarjon Azouz & Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz

04.08.2023, 18:00 — 23:00 Opening

Georganiseerd door Antwerp Queer Arts Festival

Antwerp Queer Arts Festival strijkt weer neer in Kunsthal Extra City & MORPHO met een groepstentoonstelling van Alexandra Fraser, Sarjon Azouz, Marijn Kuijper en Nina Vandenbempt. Op vrijdag 4 augustus ben je van harte welkom voor de opening. Deze wordt extra bijzonder met een performance van Sarjon Azouz en Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz.

_Sarjon (they/them) is een multidisciplinaire kunstenaar die werkt met ijdelheid als onderzoeksruimte in identiteitspolitiek. In hun praktijk maken zij gebruik van accelerationistische methoden om ruimten van dialoog te creëren tussen hun vele alter ego's. De personages worden gekenmerkt als politieke gevolgen van de verhalen die ze vertellen. Ze bouwen werelden in het post-narratieve verhaal die meestal sociale en culturele constructies uit het echte leven bevatten, en dagen het publiek uit om hun eigen invloed op deze werelden te ontdekken.

Ook de in Berlijn gevestigde Poolse performancekunstenaar Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz treedt op. Leon verlegt de grenzen tussen kunst en leven en bevraagt in zijn werk de grenzen tussen dierlijkheid en menselijkheid. Zijn performance is opgedragen aan zijn grote liefde, Manfred Thierry Mugler die op 23 januari 2022 overleed. Later dit weekend gaat in De Cinema de documentaire LEON met Dziemaszkiewicz in België in première.


PROGRAMMA

Opening tentoonstelling om 18:00
Performance Sarjon Azouz om 20:02
Performance Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz om 21:27
↳ Deuren sluiten om 23:00

Toegang tot de opening van de groepstentoonstelling is gratis!


Locatie Kunsthal Extra City - Kapel, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Antwerp queer arts festival 05.08.2023—27.08.2023