Open Monumentendag

Kunsthal Extra City in de voormalige Wasserij Goossens

10.09.2017, 10:00 — 18:00 Rondleiding

Kunsthal Extra City – de voormalige Wasserij Goossens – neemt voor het eerst deel aan Open Monumentendag.

Kunsthal Extra City verhuisde in 2013 naar de huidige locatie in Antwerpen-Berchem, in de vroegere Wasserij Goossens. De wasserij was meer dan 75 jaar lang een begrip in de buurt. Het complex reikte van de Ferdinand Coosemansstraat tot de Eikelstraat, met onder andere een zelfwasserij, een droogkuis, een reinigingssupermarkt en een strijkdienst. In 2011 sloot de Wasserij de deuren, maar met Kunsthal Extra City heeft het gebouw een nieuwe bruisende bestemming gevonden, met tentoonstellingsruimten, ateliers, een kleine cinema en een café.

Gratis rondleidingen
Tijdens Open Monumentendag kan je een rondleiding volgen doorheen het gebouw en de lopende tentoonstelling ‘Extra Citizen’, om 14:00 en om 16:00.

Creatieve workshop voor kinderen
Terwijl de ouders de tentoonstelling bezoeken kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar gratis deelnemen aan een programma voor Burgers van de Toekomst (Young Citizens Program).

Hoe wordt de stad van jou? Wanneer zeg je 'ik ben hier thuis'? Onder begeleiding van een ervaren gespreksleider ontdek je een aantal kunstwerken in de tentoonstelling die aansluiten bij je belevingswereld. Aan de hand van prikkelende maak- en doe-opdrachten verken je je young-citizenship en je relatie tot de stad Antwerpen. Al spelenderwijs komt zo het thema van de tentoonstelling aan bod.r

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Taal Nederlands

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Extra Citizen 09.09.2017—10.12.2017