OPEN CALL / NICOLINE VAN HARSKAMP – DEADLINE 5/6

25.05.2015 — 05.06.2015 Open Call

EXTRA CITY EN NICOLINE VAN HARSKAMP NODIGEN ENGELS-SPREKENDE KINDEREN UIT OM MEE TE DOEN AAN EEN KUNSTPROJECT EN IN EEN FILM TE VERSCHIJNEN!

Wij zoeken maximaal 20 deelnemers die met Nicoline willen werken aan het project, niet te bang zijn voor een camera en aan het merendeel van onderstaande criteria voldoen:

- Ze moeten tussen de 5 en 12 jaar oud zijn.

- Hun ouders of verzorgens spreken niet dezelfde moedertaal.

- Hun ouders of verzorgers spreken met elkaar Engels, maar geen van hen als moedertaal.

- Ze hebben daarom zelf waarschijnlijk een bijzonder soort eigen Engels ontwikkeld.

De eerste individuele afspraken zullen plaatsvinden begin juni en eind juli.

De workshopweek en de filmopnamen zullen plaatsvinden eind augustus.

De première van de film zal in de herfst zijn.

Wens je meer informatie en/of wil je deelnemen? Neem dan voor 5 juni contact op met Caroline Van Eccelpoel via caroline.van.eccelpoel(at)extracity.org of via 03 677 16 55.

Nicoline van Harskamp is een kunstenaar uit Amsterdam, die voorstellingen en videowerken maakt. In haar nieuwste project probeert zij de toekomst van de Engelse taal te voorspellen.

Vandaag de dag zijn er 3 keer zoveel mensen die Engels spreken als tweede of derde taal, dan mensen die het spreken als moedertaal. En omdat zo veel mensen hun eigen soort Engels gebruiken, zal het uiteindelijk een taal zonder vaste regels worden. Nicoline kan niet wachten om te weten te komen hoe dat zal klinken, en daarom is ze het alvast zelf aan het verzinnen. De hulp van hele jonge mensen kan ze daarbij goed gebruiken!

Meer en meer kinderen leren thuis Engels van hun ouders, ook al spreken die het zelf niet als moedertaal. Eigenlijk lopen die kinderen op hun tijd vooruit, omdat zij vaak heel creatief met hun Engels omgaan en hun eigen soort maken. Nicoline wil met deze kinderen aan het werk gaan aan een korte fictie film. Die speelt zich af in de niet te verre toekomst, waar iedereen een ‘nieuw’ soort Engels spreekt, een Engels dat ze gezamenlijk hebben bedacht in een serie middagworkshops. De kinderen spelen ook allemaal mee in de uiteindelijke film, die zal worden getoond in Extra City.

Meer informatie over Nicoline: http://vanharskamp.net/newpages/work.html

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen