NICC Talk: Ouderschap

Een panelgesprek met Cleo Fariselli, Yannick Ganseman & Olivia Hernaïz

02.06.2023, 15:00 — 17:00 Gesprek

Georganiseerd door NICC in samenwerking met Kunsthal Extra City en met de steun van de Vlaamse Overheid.

Ben je kunstenaar en heb je kinderen? Of werk je met kunstenaars die kinderen hebben en wil je je graag kindvriendelijk opstellen? Kom dan zeker luisteren naar de NICC Talk: Ouderschap.

Tijdens een panelgesprek - die in het Engels zal plaatsvinden - belichten drie kunstenaars; Cleo Fariselli, Yannick Ganseman en Olivia Hernaïz elk een ander aspect van wat het betekent ouder te zijn als kunstenaar. De drie subonderwerpen zijn:

  • Samenwerkingen met presentatie instellingen
  • (Kindvriendelijke) kunstenaarsresidenties
  • Ouder/vaderschap als thema in de artistieke praktijk

Belangrijk is dat jullie (het publiek) mee de input voor het panelgesprek hebben bepaald, hiervoor hebben we jullie gevraagd een vragenlijst in te vullen over wat het betekent ouder te zijn als kunstenaar.

Op basis van de NICC Talk: Ouderschap willen we achteraf een modeldocument produceren dat kan dienen als basis voor onderhandelingen met instituties. Het document kan heel concrete voorstellen bevatten zoals het voorzien van flexibele opbouw-uren die stroken met het hebben van een kind.

Deze NICC Talk vindt plaats in de bar van Kunsthal Extra City. Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf je dus zeker in via [email protected].

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen