Maak De Stad. Lezing #8: Mensgerichte stadsontwikkeling

Rosario Talevi (Universität der Künste, Berlijn) & Maarten Desmet (Endeavour, Antwerpen)

05.06.2019, 19:30 — 21:00 Lezing

Georganiseerd door Endeavour, Kunsthal Extra City en De Veerman

De voortdurende veranderingen die steden ondergaan, zijn een unieke aanleiding om het met alle betrokkenen te hebben over de toekomst van die plekken. Maar hoe organiseer je zo'n gesprek? Welke instrumenten kunnen we hiervoor inzetten? Rosario Talevi en Maarten Desmet gaan in dialoog over hoe zij processen en experimenten ontwerpen en implementeren in steden, en wat de randvoorwaarden zijn voor gedragen stadsontwikkeling.

Rosario Talevi is een Berlijnse architecte geïnteresseerd in kritische ruimtelijke praktijken, transformatieve pedagogieën en feministische toekomsten. Ze doceert aan de Universität der Künste in Berlijns en is betrokken bij Making Futures Bauhaus+, een actiegericht onderzoeksproject rond architectuur. Daarnaast werkt ze op regelmatige basis samen met raumlaborberlin .

Maarten Desmet is architect en mede-oprichter van Endeavour, een coöperatie die met innovatie, onderzoek en procesbegeleiding stadsplanning inclusiever maakt en complexe sociaal-ruimtelijke opgaven ontwart door het inzetten van lokale kennis. Endeavour ontwikkelde de voorbije vijf jaar een zestigtal projecten voor steden en gemeenten in België en Nederland.


Deze lezing past in de roadtrip cultuureductatie van Vitamine C en Publiq

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.


Beeld: Urban School Ruhr (c) Viviana Abelson

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen