Maak De Stad. Lezing #1: De Toekomst Van Werk

Jim Segers (Citymined) & Fons Leroy (VDAB)

12.02.2018, 19:00 — 21:00 Lezing

Samengesteld door Jim Segers (Citymined) & Fons Leroy (VDAB)

Georganiseerd door Endeavour, Kunsthal Extra City, de Veerman, Vrp, VAi, re:kreators

Maak De Stad Lezingenreeks nodigt je uit om samen met ons een aantal fundamentele vraagstukken en mogelijkheden over de toekomst van 'werk' te ontdekken, onder deskundige begeleiding van Jim Segers, coördinator van City Mine(d) en Fons Leroy, bestuurder van VDAB.

Wat kan de toekomst van werk en werkgelegenheid betekenen in de context van nieuwe en coöperatieve vormen van stadsmaken? Citymine(d) stelt een alternatieve aanpak voor op basis van hun experimentele onderneming Elephant Path in Londen. Fons Leroy belicht het vraagstuk vanuit het perspectief van de VDAB, die burgers op innovatieve manieren wil helpen bij duurzame loopbaanontwikkeling.

Schrijf je hier in via de button “reserveren”. Deelname is gratis, maar de capaciteit is beperkt tot 80 personen.

--

Over Maak De Stad

De stad wordt niet enkel 'bedacht' aan de tekentafel, maar op verschillende manieren 'gemaakt', door steeds meer diverse spelers. Deze lezingenreeks wil innovatieve, soms tegendraadse en kritische initiatieven en professionals in de kijker zetten en een platform geven om in dialoog te gaan. Aan de hand van een aantal centrale thema's tonen we hoe de klassieke hokjes van vakgebieden uitgedaagd en overschreden worden. Hoe totaal nieuwe rollen en disciplines ontstaan waar de grenzen tussen de burger en de expert, de professional en de activist, de ontwerper en de ondernemer, steeds meer vervagen.

Taal Nederlands

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen