Kunstendag voor Kinderen

Workshop 'hoekkunstwerk maken'

15.11.2015, 13:00 — 17:00 Workshop

Kinderen en gezinnen kunnen zondag 15 november op verschillende culturele plekken in Vlaanderen en Brussel terecht voor ontdekkingstochten, workshops, voorstellingen en andere kindvriendelijke activiteiten. Ook in Extra City kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar een workshop volgen, helemaal in het kader van de huidige tentoonstelling 'The Corner Show'. Deze groepstentoonstelling stelt vragen over 'de hoek' en toont heel wat kunstwerken die in, naast, langs... een hoek staan of hangen, of die gewoonweg zelf een hoek vormen. Andere kunstwerken hebben het over de functie van de hoek en over ruimte: waarom moet iets of iemand soms in de hoek staan of waarom verstoppen we ons soms in een hoekje? De kunstwerken bevinden zich tussen en rond grote blauwe blokken: een scenografie die bedacht werd door kunstenaar Philip Metten.

De kinderen wandelen samen met de gids doorheen de tentoonstelling en bekijken welke kunstwerken ze leuk of minder leuk vinden. Na dit inspiratiemoment gaan ze zelf aan de slag en bedenken ze een eigen hoekkunstwerk. Ze maken een maquette met veel aandacht voor de scenografie van hun mini-tentoonstelling en plaatsen er uiteindelijk hun zelfgemaakte hoekkunstwerk in.

De workshops vinden plaats om 14:00 en 16:00 en duren telkens één uur.

Deelname is gratis. Graag inschrijven via [email protected] (maximum 15 deelnemers per workshop).

Kunstendag voor Kinderen is een evenement van de Vlaamse overheid en wordt georganiseerd door de Afdeling Kunsten van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media (CJSM)

Meer info op www.kunstendagvoorkinderen.be

Taal Nederlands

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen