Klankperformance door Giorgos Axiotis / door BRDG

28.11.2015, 18:30 — 22:30 Gastproject

BRDG komt naar Extra City – een klankperformance door Giorgos Axiotis (ikv BRDG #31)

Gratis toegang

Engels gesproken

Duur: 30 min

Klik hier voor meer informatie.

Met de (BRDG) brug in Antwerpen als onderwerp zal Giorgos Axiotis een klankonderzoek naar deze bouwstructuur uitvoeren en live presenteren in een set in Extra City. De brug als een architecturaal mechanisme is een basiscomponent voor de infrastructuur van beweging, bedoeld om de continuïteit van stedelijke flows te articuleren en reproduceren. De notie van ‘flow’ zal onderzocht worden doorheen vrije improvisatie, live sampling, cut ups, stereo overgangen, verstrooiingen en real time syntheses. De ruimtelijke dislocatie en transfer van de geluidskwaliteiten van de ene bouwstructuur naar de andere gaat voorbij aan de loutere interactie en connectie van deze twee fysieke afgescheiden posities, naar een meer diverse en efemere inhoud. Uiteindelijke stipt dit klankonderzoek een conditie aan waar flows gekarakteriseerd worden door fragmentatie, contrasten en variaties, botsingen, plotse versnellingen en vertragingen.

Giorgos Axiotis werkt voornamelijk met directe composities door de behandeling en manipulatie van levensechte klanken, die een stevige, diepgewortelde basis hebben en doorgedreven, geïmproviseerde technieken doorstaan. De resulterende composities variëren van vrije noise-klanken tot snel veranderende ritmes en van dreunende soundscapes tot dikke, klankcollages met textuur.

Hij heeft een uitgebreid aantal platen uitgebracht en is actief lid van Balinese Beast, Free Piece of Tape, Holefold en Tom Cruisin. Sindskort onderzoekt hij gemuteerde aspecten van dance-muziek door disfunctionele en snelle tempo’s te versnijden; dit onder de naam Turbo Teeth. De nieuwste uitvoer onder deze naam is voor begin 2016 met een 12” EP van Untitled-1 en midden 2016 met een 12” EP van Phase! en Mafia records.

https://soundcloud.com/turbo-teeth

http://www.balinesebeast.com/

http://www.discogs.com/artist/1067423-Free-Piece-Of-Tape

http://www.discogs.com/Holefold-Diver-Morphing-Mass/release/3592663

http://www.discogs.com/artist/3394724-Tom-Cruisin

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen