Imge Özbilge - Watering the Seraphim

Artist Talk & Workshop

30.07.2022, 16:00 — 18:00 Workshop

Tijdens de artist talk, zal Imge Özbilge je kennis laten maken met haar wereld van mythologie en verlichtingskunst, en vertellen over haar werk Watering the Seraphim.

De artist talk wordt gevolgd door een workshop linoleumdruk die het publiek uitnodigt tot interactie met elkaar en met het figuratieve universum van de kunstenaar.

Alle inkomsten uit tickets voor deze workshop, inclusief de artiestenvergoeding, gaan naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen, een organisatie die vluchtelingen en asielzoekers in België ondersteunt.

Imge Özbilge (05.09.1987 - Wenen) is een multidisciplinaire kunstenaar met een multiculturele achtergrond. Het uitgangspunt van haar werk is gebaseerd op onderzoek, beginnend met een concept en aansluitend op het verkennen van nieuwe visuele werelden. Tussen 2009 en 2012 deed ze onderzoek naar de visualisatie van mythologieën uit het Midden-Oosten. Tijdens dit proces ontwikkelde ze een passie voor miniatuurkunst. Tussen 2014 en 2016 deed ze onderzoek naar het hedendaagse gebruik van deze kunstvorm en schreef ze haar scriptie 'Contemporary Ottoman Miniatures' over dit onderwerp. De surrealistische elementen van Imge's werk zijn gebaseerd op deze mythen, maar zijn ook een weerspiegeling van haar eigen realiteit, resulterend in persoonlijke mythologieën. Imge Özbilge werd geboren in Wenen en heeft Turkse roots. Opgroeien in een multiculturele omgeving heeft een grote invloed gehad op haar werk. Imge heeft in landen als Oostenrijk, Spanje, Turkije, Nederland gewoond en is momenteel woonachtig in België. Na het behalen van haar BA in de Kunsten aan de 'Istanbul Bilgi University', heeft ze haar masterstudie voortgezet, eerst aan de 'AKV St. Joost Academie' in Nederland en vervolgens aan de 'Royal Academy of Arts KASK' in België, waar ze haar tweede MA afrondde. Haar bekroonde film 'Camouflage' stond in de officiële selectie van het filmfestival van Cannes in 2017. Haar bekroonde film 'Camouflage' stond in de officiële selectie van het filmfestival van Cannes in 2017. De kunstenaar werkt regelmatig samen met haar zus Sine Özbilge aan audiovisuele kunstprojecten.


PRAKTISCHE INFORMATIE

zaterdag 30 juli van 16:00 tot 18:00 (artist talk: +/- 30 min & workshop: 60 à 90 min)

in de kloostertuin van Kunsthal Extra City en Morpho

gesproken taal: Engels

geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar

deelname workshop inbegrepen bij aankoop van een regulier inkomticket

Plaatsen beperkt. Schrijf je best op voorhand in.


Afbeelding © Imge Özbilge - still: Watering the Seraphim

Taal Engels