Imagining Monuments met RoSa vzw (Moderator), ooooo​, Maud Vanhauwaert, Anne-Mie Van Kerckhoven en Sara Weyns

Over vrouwelijke representatie in de stad van vandaag

07.03.2019, 19:30 — 21:00 Gesprek

Samengesteld door Kunsthal Extra City en Middelheimmuseum

SLOTEVENT

Via een reeks publieke gesprekken en artistieke suggesties denken we samen na over hoe we als stadsbewoners, activisten, academici, opiniemakers en kunstenaars omgaan met de verschillende aspecten van vrouwelijke representatie in monumenten in de publieke ruimte.

Tijdens het slotevent, aan de vooravond van Internationale Vrouwendag presenteren de moderatoren Ciska Hoet en Bieke Purnelle (RoSa vzw), kunstenaars ooooo en Anne-Mie Van Kerckhoven, dichter Maud Vanhauwaert, en directeur van het Middelheimmuseum Sara Weyns afsluitende conclusies en persoonlijke interpretaties van de voorbije gesprekken.


ooooo is een trans-universele constellatie die gehost wordt door Marthe Van Dessel, een peformer, hacker, cyberfeminist die apparaten, protocollen en interfaces creëert die persoonlijke en collectieve identiteiten in relatie brengen met de commons, co-auteurschap en het publiek domein.

Maud Vanhauwaert is schrijver, theatermaker en stadsdichter van Antwerpen. Voor haar stadsgedicht (en installatie) ‘You’ll Never GUESS WHO’ baseerde ze zich op de stereotiepe beelden uit het bordspelletje ‘Wie is het?’, maar oversteeg ze de karikaturale man-vrouw tweedeling.

Anne-Mie Van Kerckhoven is beeldend kunstenaar. In haar kritisch en sociaal geëngageerd oeuvre speelt het beeld van vrouwen een centrale rol; niet als onschuldig iconografisch motief, maar als een projectievlak voor veel onopgeloste maatschappelijke, politieke en ideologische vraagstukken.

Sara Weyns is directeur van het Middelheimmuseum en dus ook verantwoordelijk voor de kunst in de openbare ruimte in Antwerpen. Vanuit haar positie onderzoekt ze de relevantie van het monument in onze tijd.Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten rond 'Imagining Monuments'.


EXTRA FIKA EETCAFÉ
Start je avond met een vegetarische maaltijd in Extra Fika.
Reserveren is aangeraden: www.extrafika.be


Taal Nederlands

Prijs € 5

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Imagining Monuments 24.01.2019—07.03.2019