SLOTEVENT - Imagining Monuments met Lisette Ma Neza, ooooo​, Maud Vanhauwaert, Anne-Mie Van Kerckhoven en Sara Weyns

Over vrouwelijke representatie in de stad van vandaag

07.03.2019, 19:30 — 21:00 Gesprek

Samengesteld door Kunsthal Extra City en Middelheimmuseum

SLOTEVENT 'Imagining Monuments'
aan de vooravond van Internationale Vrouwendag

Via een reeks publieke gesprekken en artistieke suggesties denken we samen na over hoe we als stadsbewoners, activisten, academici, opiniemakers en kunstenaars omgaan met de verschillende aspecten van vrouwelijke representatie in monumenten in de publieke ruimte.

Tijdens het slotevent, aan de vooravond van Internationale Vrouwendag, zetten we samen met het publiek het gesprek verder en presenteren de moderatoren Ciska Hoet en Bieke Purnelle van RoSa vzw en directeur van het Middelheimmuseum Sara Weyns persoonlijke conclusies en interpretaties van de voorbije gesprekken.

Anne-Mie Van Kerckhoven presenteert in een gesprek met Anne Bielig het T-shirt dat ze ontwierp voor deze reeks - te koop tijdens deze slotavond aan 49 euro, op is op!

Antwerps Stadsdichter Maud Vanhauwaert draagt een poëtische bijdrage voor die tot stand kwam binnen ‘Imagining Monuments’.

De trans-universele constellatie ooooo, gehost door performer en cyberfeminist Marthe Van Dessel, zorgt vanuit het Extra Fika Café voor een live streaming van Radio Centraal. In het kader van hun jaarlijkse “vrouwenweek” zenden de donderdagavond programma’s ‘het amusementsbedrijf’, ‘webgang’, ‘Beatscapes’ en ‘Wave frequencies’ live interviews en fragmenten van deze slotavond uit.

Belgisch kampioene Poetry Slam Lisette Ma Neza zal haar impressies van de avond bundelen in een slam. In haar poëzie zoekt ze naar haar eigen identiteit, vindt ze verhalen van anderen, verliest ze zichzelf in het publiek en vormt ze haar eigen waarheid.

In de tentoonstellingsruimte van Kunsthal Extra City zijn ondertussen de artistieke voorstellen te zien van Katinka De Jonge, Stef Van Looveren en Mashid Mohadjerin.

Wie een avond miste, kan ter plaatse of op onze website de live getekende infographics van Pieterjan Volckaert en de verslagen van Janine Meijer raadplegen.


EXTRA FIKA EETCAFÉ
Start je avond met een vegetarische maaltijd in Extra Fika.
Reserveren is aangeraden: www.extrafika.be


Taal Nederlands

Prijs € 5

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Imagining Monuments 24.01.2019—07.03.2019