Imagining Monuments met Henk de Smaele, RoSa vzw (moderator), Milan Rutten, Stef Van Looveren en Marion Wasserbauer

Over vrouwelijke representatie in de stad van vandaag

07.02.2019, 19:30 — 21:00 Gesprek

Samengesteld door Kunsthal Extra City en Middelheimmuseum

Via een reeks publieke gesprekken en artistieke suggesties denken we samen na over hoe we als stadsbewoners, activisten, academici, opiniemakers en kunstenaars omgaan met de verschillende aspecten van vrouwelijke representatie in monumenten in de publieke ruimte.

Tijdens deze tweede avond zoeken we naar een uitbreiding van het genderbegrip, verder dan de klassieke man-vrouw tweedeling, om tot een gelijkwaardige representatie in de stad vandaag te komen; met Henk de Smaele, Marcia Poelman (verontschuldigd wegens ziekte), Milan Rutten, Stef Van Looveren en Marion Wasserbauer (plaatsvervanger van Marcia Poelman), gemodereerd door RoSa vzw.

Henk de Smaele doceert aan de UAntwerpen en doet onderzoek naar de geschiedenis van gender en seksualiteit in de 19de en 20ste eeuw. Hij is voorzitter van het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis in Brussel.

Marcia Poelman (verontschuldigd wegens ziekte) is voorzitter van Het Roze Huis, het kloppend hart voor holebi’s en transgenders in Antwerpen en organisator van het Antwerp Queer Arts Festival. Ze is adviseur diversiteit aan de AP Hogeschool Antwerpen.

Milan Rutten
is directeur marketingstrategie voor de Stad Antwerpen en stond daar onder meer in voor de diversiteitscampagne met de regenboog-A. Vanaf maart 2019 is hij de nieuwe directeur van de Arenberg in Antwerpen.

Stef Van Looveren is beeldend kunstenaar. Zijn installaties, video, fotografie en collages zijn een poging om de performativiteit van ons menselijk gedrag, vooral binnen de noties rond gender, te ontmantelen en hierover te reflecteren.

Marion Wasserbauer (plaatsvervanger Marcia Poelman) is medewerker bij çavaria vzw, gastdocente Popular Culture aan de UAntwerpen, en mede-organisator van Strangelove a queer festival. Zij is geïnteresseerd in genderdiversiteit en seksuele diversiteit op politiek, cultureel en activistisch vlak.


Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten rond 'Imagining Monuments'.


EXTRA FIKA EETCAFÉ
Start je avond met een vegetarische maaltijd in Extra Fika.
Reserveren is aangeraden: www.extrafika.be


Taal Nederlands

Prijs € 5

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Imagining Monuments 24.01.2019—07.03.2019