Detox: futurist short films & sound scapes

filmprogramma in het kader van 'Deadly Affairs'

29.05.2019, 19:30 — 21:00 Film

Samengesteld door Anne Reijniers & Rob Jacobs

Onzichtbare machtsstructuren geven ons leven vorm. Ze overtuigen ons dat de mens boven de natuur staat. Ze prediken dat welvaart niet kan zonder economische groei. Ze fluisteren dat het nu eenmaal zo gaat, en dat het zo zal blijven.

De tentoonstelling 'Deadly affairs' kijkt naar de giftige gevolgen van de verwrongen relatie tussen mens en aarde. Dit kortfilm-programma vraagt zich af of een andere toekomst mogelijk is. Kunnen we loskomen van roestige patronen? Kunnen we vertragen en transformeren? Een collectie van kortfilms en soundscapes maakt de mogelijkheid van een andere verhouding tussen mens en andere natuurelementen voelbaar.

PROGRAMMA

'Chinafrika.mobile' (2018)
kortfilm door Daniel Kötter (DT), 38'
Via beelden gefilmd door mijnwerkers, fabrieksmedewerkers, dealers en elektronische schrootverzamelaars, traceert 'Chinafrika.mobile' de levenscyclus van een mobiele telefoon.

'Between Empathy And Sympathy Is TIme (Apartheid)'
(2013)
sound scape door Terre Thaemlitz (US), 5'
In deze soundscape werkt Thaemlitz met een militante toespraak uit het apartheids-tijdperk in Zuid-Afrika en mengt de activistische woorden met popmuziek uit de jaren 1970.

'Pumzi' (2010)
kortfilm door Wanuri Kahiu (KE), 23'
'Pumzi', de eerste sciencefictionfilm uit Kenia, stelt zich een dystopische toekomst voor, 35 jaar nadat wateroorlogen de wereld hebben verscheurd.

'Positions' (2019)
sound scape door Fallon Mayanja (FR), 17'
In Fallon Mayanja's activerende soundscape 'Positions', zingen en praten stemmen met elkaar over de mogelijkheid van een andere wereld.

Prijs € 5

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Deadly Affairs 23.03.2019—30.06.2019