Extra Academy #9: Saša Karali?

24.10.2012, 19:00 — 23:00 Lezing

Extra Academy is een spontane alliantie tussen Extra City, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en Sint-Lucas Antwerpen.

De spreker op 24 oktober is Saša Karali?.

Saša Karali? (geb. Banja Luka, 1970) studeerde talen en literatuur aan de Faculteit Filosofie in Novi Sad, Joegoslavië, en beeldende kunsten aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Koninklijke Universiteit voor Schone Kunsten in Stockholm.

Zijn werk bestaat doorgaans uit een zichzelf opvoerend publiek en collectieve acties. Hierbij focust hij op de natuur van collectieve interpretaties en hun verderzetting of afbraak van sociale structuren. In zijn laatste twee grotere projecten, ‘The Extra Light Project’ (2009) en ‘Square’ (2012), werden collectieve interpretaties en acties het hoofdbestanddeel van het werk, dat zich kritisch opstelde tegenover religieuze en politieke structuren.

Occasioneel cureert Karali? groepstentoonstellingen: ‘Quickening’ (1998), ‘The Last Day of Socialism’ (2006) en ‘National Pride’ (2008).

Recente tentoonstellingen waaraan Karali? deelnam, zijn ‘The common which no longer exists’, Künstlerhaus, Vienna (2012), ‘My Communism’, TOP, Shangai (2011) en de solotentoonstellingen ‘The Extra Light Project’, Cultural Embassy, Amsterdam (2010) en ‘Fiction Level’, Museum for Contemporary Art RS, Banja Luka, BiH (2009).

Tegenwoordig geeft hij les in multimediale en tijdsgebonden kunsten en is hij hoofd van de opleiding ‘Kunst in Context’ - geïntegreerde kunst en theorie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Taal Engels

Locatie Extra City - Antwerpen-Noord, Tulpstraat 79, 2060 Antwerpen