Kunsthal Extra City is verhuisd. Vanuit onze nieuwe locatie in het voormalige Dominicanenklooster zijn we druk in de weer met de opbouw en invulling van onze tentoonstellings­ruimtes. Voorjaar 2021 heropenen we met een groot project.


Extra Academy #48: Cari Gonzalez-Casanova

23.11.2017, 18:30 — 20:00 Lezing

‘Everything is Personal’ is een reactie op Lucina Childs retrospectief ‘Nothing Personal,’ dat getoond werd op het CND (Centre national de la danse) in Parijs in 2016; een toegang tot het werk van Cari Gonzalez-Casanova. Een nieuw stuk dat voor de gelegenheid gemaakt werd, zal samen met andere geselecteerde werken getoond worden. Uitwisseling en discussie met het publiek worden aangemoedigd.

Cari Gonzalez-Casanova werd geboren in Puetro Rico, groeide op in New York en woont en werkt in Frankrijk. Haar werk is project-georiënteerd en neemt verschillende vormen aan, waaronder participatieve projecten, publicaties, objecten, collecties, video’s, tekening of lezingen. Moderne mythen als de Bermuda-driehoek, UFO’s en Yeti’s, alsook utopische literatuur en architectuur, doe-het-zelf-cultuur, activisme, anarchisme, militaire geschiedenis (of oorlogssimulacra) en science-fiction zijn slechts enkele van de onderwerpen die haar werk bewegen. Ze houdt er een ambigue verhouding met de kunstwereld en diens mechanismen op na, er wisselend binnen en buiten opererend, naargelang de noden van het project.

https://www.cari-gonzalez-casanova-projects.net


Taal Engels

Prijs gratis

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen