Extra Academy #40: Ani Schulze

24.11.2016, 18:00 — 22:00 Lezing

Gratis toegang

Ani Schulze presenteert haar nieuwe videowerk 'Fecund Soil', gefilmd in een natuurreservaat naast één van de grootste chemische clusters ter wereld in de haven van Antwerpen. Het werk wordt besproken als onderdeel van haar groeiende installatieproject 'Vacant Lands': een onderzoek dat mobiliteit en productie – en hoe onze relatie tot beide is geëvolueerd – in vraag stelt, parallel aan de verschuiving van natuurlijke naar synthetische productie en van ambachtelijke naar immateriële arbeid.

‘A weary search

through partly submerged forest,

knee-deep,

waist-deep,

in foetid swamp

for the accursed juice of the vine.’

(Fragment uit ‘Fecund Soil’, Ani Schulze, 2016)

Het werk van Schulze behandelt de geschiedenis van gefaalde utopieën, verlaten plekken en onaffe verhalen. Haar onderzoek pikt personages en patronen op om haar verhalen te bewonen. Ze maakt ze zichtbaar via verschillende media zoals bewegende beelden, tekeningen en installaties. Schulze brengt technologische en industriële instrumenten binnen in architecturale constructies en gaat speels aan de slag met het hiernamaals en de onderwereld van de moderniteit.

Ani Schulze (geboren in 1982 in Duitsland) woont in Keulen, Duitsland. Recente en komende tentoonstellingen zijn o.a. ‘State of the City’, Basis, Frankfurt, 2016; ‘It’s There But It’s Not There’, Kunstverein Scotty, Berlin, 2016; ‘From Aerial Vortices,’ CEAAC- Centre Européen d’Actions Artistiques Contemporaines, Strasbourg, 2015; ‘Eating Out’, Roberta Gallery, Frankfurt, 2015; ‘Open House’, Kunstverein, Braunschweig, 2015; ‘Sneaking Home’, Opelvillen, Rüsselsheim, 2015; ‘Poltroneria’, Museo Apparente, Napels, 2014.

Ze studeerde aan de Städelschule, Frankfurt am Main, Glasgow School of Arts, Düsseldorf Kunstakademie en Karlsruhe Kunstakademie.

Extra Academy

Extra Academy is een spontane alliantie tussen Extra City, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en Sint-Lucas Antwerpen.

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen