Extra Academy #4: Erik Hagoort en Ilse Bulhof

22.11.2011, 18:00 — 22:00 Lezing

Extra Academy is een spontane alliantie tussen Extra City, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en Sint-Lucas Antwerpen.

De sprekers op 22 november zijn Erik Hagoort en Ilse Bulhof.

Een brainstorm over wederkerigheid in kunst, ontmoeten en filosofie

Deze editie van Extra Academy zal worden ingeleid door de filosofen Erik Hagoort en Ilse Bulthof en start vanuit ethische vraagstukken rondom de zgn. 'ontmoetingskunst'.

Ilse Bulhof (1932) is filosofe en publiceerde boeken over onder andere Nietzsche, Dilthey, Darwin en Freud, en schreef vele artikelen over geschied- en wetenschapsfilosofische onderwerpen. In haar boek "Van inhoud naar houding" uit 1995 ontwikkelde zij een ethiek van hernemen. Sinds kort werkt zij aan een bundel essays over onder andere 'dynamische wederzijdsheid', vanuit het perspectief van klassiek Chinees Daoïsme.

Erik Hagoort (1962) werkt aan promotieonderzoek over ethiek van

ontmoetende kunst. Dit onderzoek wordt ondersteund door het lectoraat beeldende kunst van de Academie van Kunst en Vormgeving St. Joost (Den Bosch/Breda), waar hij docent theorie is van de masteropleiding beeldende kunst. Een belangrijk deel van zijn promotieonderzoek is gewijd aan onderzoek van een op symmetrie gebaseerd discours van wederkerigheid, dat de theorie en praktijk van ontmoetende kunst domineert. Samen met kunstenaar en galerist Caroline Picard (Chicago, USA) voert hij de blog Art & Reciprocity.

Taal Engels

Locatie Extra City - Antwerpen-Noord, Tulpstraat 79, 2060 Antwerpen