Extra Academy #38: BLESS

26.05.2016, 18:30 — 22:30 Lezing

Vrije toegang

Engels gesproken

BLESS is een mode- en designstudio, opgestart in 1997 door Ines Kaag (gevestigd in Berlijn) en Desiree Heiss (gevestigd in Parijs). De twee designers komen los van de geijkte definitie van mode en blijven trouw aan hun oorspronkelijk concept; ze scheiden en combineren mode, kunst, design en architectuur. Ze werken onafhankelijk en gaan vaak samenwerkingen en interacties aan met vrienden, klanten en andere medewerkers.

Hun creaties ontstaan uit zuiver persoonlijke behoeften; ze streven naar eenvoud en comfort in het alledaagse terwijl ze visionaire horizonten ambiëren. Hun producten en distributiesysteem passen niet in een bestaande categorie. BLESS gaat van het ene uiterste in het andere, van functionele vormen tot conceptuele stellingen op de rand van abstractie. Een onbeperkt, steeds veranderlijk, en eigentijds concept.

Over Extra Academy:

‘Extra Academy’ is een spontane alliantie tussen Extra City, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en Sint-Lucas Antwerpen.

‘Extra Academy’ is een kleinschalig, structureel platform ‘in progress’, dat verschillende instrumenten en trajecten aanreikt die academische modellen en reflecties aanvullen of verstoren. De open programmering van lezingen, performances en filmvertoningen is erop gericht vragen op te roepen aangaande kennisproductie, onderzoek en praktijk. Het tast leemtes af, of onverwachte oplossingen, en het ontwart het punt waarop ideeën zich vermaterialiseren en geconfronteerd worden met hun waarneembare consequenties. Het gelooft dat theorie geen allegorie is van de praktijk.

‘Extra Academy’ luistert, kijkt, stelt zich vragen en verwondert zich. Het verzamelt en verspreidt conversaties. Het onderzoekt de pedagogische wending in de kunsten, alsook de volgende wending die deze tendens weer zal verdringen. Het voorziet de tijd en ruimte voor de manifestatie van een plasticiteit van ideeën.

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen