Extra Academy #32: Bianca Baldi

12.11.2015, 17:30 — 21:30 Lezing

'Luís probably preferred the literary life to politics and public affairs.

He did however delight in having drinks in the convivium, the maps for him were mere abstract codes of journeys that they implied.

Journeys much like those of the his tragic hero, enter Hamlet (another monarch), weighing up truth against beauty.'

(Uit 'Prologue to Livro de Todo o Universo', Bianca Baldi , 2015)

In haar recent werk belicht Bianca Baldi onverzadigbare zoektochten naar kennis. Historische spelers vormen de protagonisten en groeien uit tot personages in een verhaal geschreven doorheen een beeldvormende praktijk, met bewegend beeld, fotografie en drukkunst.

Overeenkomstig met Baldi's performance in Museum Plantin-Moretus, zal zij spreken over dit recent werk en zo het personage Livro introduceren - een personificatie van een boek dat het hele universum omvat.

Bianca Baldi (1985, Johannesburg) is een kunstenaar die gevestigd is tussen Zuid-Afrika en de EU.

Recente en komende tentoonstellingen zijn 'Livro de Todo o Universo', Museum Plantin-Moretus, Antwerpen, BE, 'Open House', Kunstverein Braunschweig, DE, '19th Contemporary Art Festival SESC Videobrasil', Sao Paolo, BR, 'Sightings', KZNSA, Durvan, ZA, 'The 8th Berlin Biennale of Contemporary Art', KW Institute for Contemporary Art, Berlin, 'Zero Latitude', Goethe Institut, Johannesburg, ZA.

Ze studeerde aan de Städelschule in Frankfurt am Main, Università luav di Venezia in Venetië en The Michaelis School of Fine Art in Kaapstad.

Over Extra Academy:

‘Extra Academy’ is een spontane alliantie tussen Extra City, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en Sint-Lucas Antwerpen.

‘Extra Academy’ is een kleinschalig, structureel platform ‘in progress’, dat verschillende instrumenten en trajecten aanreikt die academische modellen en reflecties aanvullen of verstoren. De open programmering van lezingen, performances en filmvertoningen is erop gericht vragen op te roepen aangaande kennisproductie, onderzoek en praktijk. Het tast leemtes af, of onverwachte oplossingen, en het ontwart het punt waarop ideeën zich vermaterialiseren en geconfronteerd worden met hun waarneembare consequenties. Het gelooft dat theorie geen allegorie is van de praktijk.

‘Extra Academy’ luistert, kijkt, stelt zich vragen en verwondert zich. Het verzamelt en verspreidt conversaties. Het onderzoekt de pedagogische wending in de kunsten, alsook de volgende wending die deze tendens weer zal verdringen. Het voorziet de tijd en ruimte voor de manifestatie van een plasticiteit van ideeën.

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen