Extra Academy #31: Nicola Setari

15.10.2015, 18:30 — 22:30 Lezing

Nicola Setari (1978, Brussel) is onderzoeker, curator en schrijver. Sinds 2013 maakt hij deel uit van de redactieploeg van ‘New Narrative for Europe’. Hij maakte deel uit van het team van dOCUMENTA (13) in Kassel. Bovendien was hij decaan van de dOCUMENTA (13) Park Schönfeld Academie. Tussen 2006 en 2009 was hij hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Janus. In 2010 en 2011 was hij projectleider en co-curator van het Visionary Africa platform van BOZAR en redacteur van GEO-graphics: A Map of Art Practices in Africa, Past and Present (BOZAR Books, Silvana Editoriale, 2010). Setari doet onderzoek binnen het domein van de visuele cultuur en hedendaagse kunst, met een focus op iconoclasme. Hij heeft een PhD in Kunstgeschiedenis en Kunstwetenschappen (IUAV Universiteit Venetië) en is professor in de Visuele Antropologie aan de New Academy for Fine Arts in Milaan. Sinds 2002 is hij secretaris-generaal van de Dena Foundation for Contemporary Arts in Parijs.

Gratis toegang.

Over Extra Academy:

'Extra Academy' is een spontane alliantie tussen Extra City, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en Sint-Lucas Antwerpen.

'Extra Academy' is een kleinschalig, structureel platform 'in progress', dat verschillende instrumenten en trajecten aanreikt die academische modellen en reflecties aanvullen of verstoren. De open programmering van lezingen, performances en filmvertoningen is erop gericht vragen op te roepen aangaande kennisproductie, onderzoek en praktijk. Het tast leemtes af, of onverwachte oplossingen, en het ontwart het punt waarop ideeën zich vermaterialiseren en geconfronteerd worden met hun waarneembare consequenties. Het gelooft dat theorie geen allegorie is van de praktijk.

'Extra Academy' luistert, kijkt, stelt zich vragen en verwondert zich. Het verzamelt en verspreidt conversaties. Het onderzoekt de pedagogische wending in de kunsten, alsook de volgende wending die deze tendens weer zal verdringen. Het voorziet de tijd en ruimte voor de manifestatie van een plasticiteit van ideeën.

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen