Extra Academy #14: Bo Christian Larsson

29.04.2013, 19:00 — 23:00 Lezing

Extra Academy is een spontane alliantie tussen Extra City, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en Sint-Lucas Antwerpen.

De spreker op 29 april is Bo Christian Larsson

Symbolen en rituelen zijn twee steeds wederkerende elementen in de kunst van Bo Christian Larsson, waarbij het gebruik van symbolen een poging is om de wereld zichtbaar te maken en de rituelen een poging zijn om aan de hand van acties orde in de wereld te scheppen. Met deze tools brengt Larsson de zoektocht van de mensheid naar orde en het identificeerbare, om structuur te brengen in het vormloze, voor het voetlicht. In plaats van symbolen vanzelfsprekend te vinden, verdraait Larsson ze tot we niet langer zeker zijn van hun origine. Ze worden gestript van hun specifieke of originele culturele betekenis, maar worden tegelijkertijd wel beladen met de mogelijkheid van duizenden nieuwe ideeën.

Bo Christian Larsson (geb. 1976 in Kristinehamn, Zweden) leeft en werkt in Berlijn en Ragnarby, Zweden. Hij studeerde aan het AKI, hogeschool voor de kunsten te Enschede, Nederland. Larsson had solotentoonstellingen in Borås Museum of Contemporary art, Zweden; Kunstverein Braunschweig; Bregenzer Kunstverein, Oostenrijk; Ludlow38, New York en Gallery Bo Bjerggaard, Kopenhagen. Zijn werk was te zien in onder meer de volgende groepstentoonstellingen: Pinakothek der Moderne Munich; Kunstbau Lenbachhaus Munich; Shiryaevo Biennale, Russia; Hayward Gallery, London; en Arario Gallery, Cheonan, Korea. In 2009 ontving Larsson het ‘Philipp Otto Runge Residency Scholarship’ en was hij kunstenaar in residentie bij Kunst:Raum Sylt Quelle.

Taal Engels

Locatie Extra City - Antwerpen-Noord, Tulpstraat 79, 2060 Antwerpen