DE SINGEL: Ancestral Clouds Ancestral Claims

28.06.2024, 20:00 — 22:15 Vertoning + gesprek

Filmmaker Arjuna Neuman en filosofe Denise Ferreira da Silva begonnen in 2016 samen te werken aan Elemental Cinema, een serie films die de basiselementen van onze wereld - aarde, lucht, water en vuur - als uitgangspunt nemen. Door middel van deze films bevragen ze het dominante, westerse perspectief op kennis van zowel het menselijke als het niet-menselijke. Hun ethisch-esthetische standpunt richt zich op systemische structuren van kolonialisme, kapitalisme en imperiaal onrecht.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling van het duo in Kunsthal Extra City wordt een publieksprogramma ontwikkeld met CCQO/ARIA, de Beursschouwburg en DE SINGEL. Bij DE SINGEL wordt de film Soot Breath / Corpus Infinitum (2020) vertoond en de filmmakers hebben First Nations dichteres en milieuactiviste Kayah George uitgenodigd om haar film Our Grandmother The Inlet te vertonen. De kunstenaars zullen aanwezig zijn en een keynote presenteren.

___

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Locatie: DE SINGEL
  • Screening van Soot Breath / Corpus Infinitum (Ferreira da Silva / Neuman, 40 min.) en Our Grandmother The Inlet (George, 10 min.)
  • Q&A met Kayah George
  • Keynote door Arjuna Neuman en Denise Ferreira da Silva
  • Ticket: € 5, koop hier je ticket!

Taal Engels

Prijs € 5

Locatie De Singel, Desguinlei 25 2018 Antwerpen

Ancestral Clouds Ancestral Claims 11.05.2024—15.09.2024