Baya Collective - Candied Conversations

30.07.2022, 11:00 — 14:00 Gesprek

Laten we de tafel dekken en samen brood breken, terwijl kruimels van gedeelde kennis en gelach de tafel vullen. Candied Conversations is een ontmoeting waar we een gesprek en een maaltijd delen, ergens in de kloostertuin van Extra City...


Met Candied Conversations nodigt Baya Collective je uit om aan te sluiten aan een rijkelijke tafel waar verhalen verweven worden in de maaltijden. Elke sessie gidst ons door de artistieke praktijk van een kunstenaar, met een blik op voedsel en haar sociale, politieke en identiteitsvormende aard.


De tweede sessie van Candied Conversations zal doorgaan met Joud Toamah.


Joud Toamah is een interdisciplinair grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar gevestigd in Antwerpen, België. Haar werk is voornamelijk gebaseerd op een praktijk van het verzamelen, bestuderen en gebruiken van fotografische archieven in digitale en intieme contexten, het verkennen van beeldcirculatie en het activeren van herinneringen en gebeurtenissen. Door middel van video en prentkunst ontvouwt ze persoonlijke en collectieve lagen van herinneringen die zijn vastgelegd op het oppervlak van de foto en reflecteren op de politiek van relateren en delen en zachte familiale verzetsdaden binnen het privé en het intieme.

Ze toonde onlangs werk op Photoforum in Bienne, Zwitserland voor Bieler Fototage festival 2022, maakte deel uit van de .tiff tentoonstelling 2021 in het kader van Futures Photography project, bij Morpho voor de groepstentoonstelling 'What Stories Want' 2021, en werd geselecteerd voor de 2020-fondsen voor een solotentoonstelling onder de titel 'A sense of what I Remember' in Fomu, Antwerpen, 2022.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Baya Collective - Candied Conversations - Sessie 2 met Joud Toamah

zaterdag 30 juli van 11:00 tot 14:00

in de kloostertuin van Kunsthal Extra City en Morpho

gesproken taal: Engels

prijs: 15 euro (inkomticket en brunch met drank inbegrepen)

reserveer hier


Foto: © Baya Collective

Taal Engels