Devices

04.10.2013, 19:00 — 23:00 Kunstenaarsgesprek

Luc Deleu in gesprek met Chantal Pattyn

Another Self-Portrait

Naar het formaat van het vermaarde Nederlandse televisieprogramma Zomergasten, gaat Luc Deleu in gesprek met Chantal Pattyn over zaken, objecten en artefacten die cruciaal geweest zijn voor de ontwikkeling van zijn werk en praktijk en die hem tot op heden inspireren.

Hans Demeulenaere, A Never Ending Story, 2013

Demeulenaere’s installatie ontvouwt zich doorheen de verschillende onderdelen van het discursief programma van Orban Space. Het geheel toont zich als een samenstelling van objecten zoals rekwisieten, onderdelen van meubilair of sculpturen. Elk van deze objecten vertrekt van dezelfde zeshoekige maatstaf, die door zijn schaal of formele variaties beantwoordt aan de noden van elk evenement dat doorging in Extra City, alsook aan de verschillende vormen van ‘tentoonstellen’ die ze vooronderstellen. Het logistieke en affectieve onderscheid tussen een lezing, een publieke conversatie of een performance, wordt aangeduid door het groeiend aantal objecten – een opeenstapeling die parallel loopt met een stijgende ambiguïteit tussen hun bruikbare natuur en hun status als kunstwerk. De ontwikkeling van de installatie, de veranderingen in formaat, materiaal, behandeling en positie, toegepast op diezelfde maatstaf, behoudt een spanning tussen functies en percepties, tussen de positie van de performer en de toeschouwer, tussen de drager en dat wat gedragen wordt.

Dit werk werd gerealiseerd in samenwerking met Kris Kimpe en de assistentie van Samyra Momouh.

***

Chantal Pattyn (BE) is de netmanager van de Belgische radiozender Klara, voormalig radiopresentatrice van Studio Brussel en televisiepresentatrice van het één-programma De zevende dag. Sinds september presenteert ze vier avonden per week het kunstenprogramma Pompidou op Klara.

Hans Demeulenaere (BE) is een kunstenaar uit Brugge. Hij studeerde aan de Sint-Lucas Hogeschool in Gent. Onlangs werden presentaties van zijn werk gehouden in de Annie Gentils Gallery in Antwerpen (2013), Leo XIII in Tilburg (2013), Museum M in Leuven (in samenwerking met Marc Nagtzaam in 2012), en in Galerie Prepétuel in Frankfurt am Main (2009). Demeulenaere nam deel aan een groepstentoonstelling in Be-part in Waregem, en in het Leuvense kunstencentrum STUK. Vaak werkte hij interactief of in samenwerking met andere kunstenaars aan projecten rond een sculpturale onderbreking van tentoonstellingsmogelijkheden en de expositie van de architectuur.

Toegang is gratis, maar uw registratie wordt op prijs gesteld via [email protected].

Taal Engels

Locatie Kunsthal Extra City - Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen

Luc Deleu - T.O.P. office 15.09.2013—17.11.2013