Language: no broblem - Work in progress

Een performance van Marah Haj Hussein

18.05.2024, 20:00 — 20:45 Performance

Laat je op zaterdag 18 mei meevoeren door Language: no broblem’ van Marah Haj Hussein. Deze performance is een persoonlijk werk over taal en zal in september 2024 in première gaan in de Monty als onderdeel van het Theaterfestival in Antwerpen. In het kader van 20 jaar Kunsthal Extra City zal Marah een werk-in-uitvoering brengen van haar stuk.

‘Language: no broblem’ is gebaseerd op onderzoek van zelfgemaakte opnames van haar familieleden die praten over hun relatie met hun moedertaal - Arabisch - en die tot de officiële taal van het land behoort waar ze wonen - Hebreeuws. Vertrekkend vanuit deze machtsdynamiek als startpunt, verplaatst Marah het naar de Belgische context waar Engels en Nederlands een rol beginnen te spelen.

Door de definitie van een moedertaal te bevragen, kijkt Marah naar de intersectionele gelaagdheid, relativiteit en voortdurend evoluerende realiteit van een taal via haar humor, kracht, druk en verbeeldingskracht.

Door gesproken Palestijns-Arabisch een stem te geven en ook Hebreeuws, Nederlands en Engels op te nemen, wil Language: no broblem’ onderzoeken welke rol taal speelt via persoonlijke verhalen in het vormgeven van ons begrip van grenzen en ontheemding.

___

PRAKTISCHE INFORMATIE

Zaterdag 18 mei van 20:00 tot 20:45

↳ In de kerk van Kunsthal Extra City

↳ Taal: Palestijns-Arabisch, Hebreeuws, Nederlands en Engels met Engelse en Arabische boventiteling.

___

Marah Haj Hussein is een danseres, actrice en maker uit Kofor Yassif in bezet Palestina. In 2021 studeert ze af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen met een Bachelor in Dans en in 2023 aan KASK in Gent met een Master in Drama. In haar kunstpraktijk probeert Marah de afbakening tussen tekst en beweging uit te dagen, terwijl ze tegelijkertijd op zoek is naar mogelijke manieren om beide in de performatieve ruimte toe te laten. In haar werk richt Marah zich op het concept en de definitie van moedertaal, waarbij ze de machtsdynamiek tussen talen verkent.

___

Credits:

Concept & performance: Marah Haj Hussein

Geluid: Anton Lambert
Dramaturgie: Krystel Khoury
Ondertiteling : Hussein Baoumi
Foto: Oya Latifa

Locatie Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

20 jaar Kunsthal Extra City 18.05.2024—19.05.2024