Ignace Cami - I'll explain everything to the geese

Happening

24.09.2022, 18:00 — 20:00 

Georganiseerd door Kunsthal Extra City & DMW Gallery

"I'll explain everything to the geese" is een happening van Ignace Cami, gebaseerd op elementen uit een Belgische volkstraditie. Deze elementen worden getransformeerd in een hedendaags format waarin ze nieuwe betekenislagen krijgen. Voor deze happening kaapt Cami de vertrouwdheid van een receptie met een open bar.

In ruil voor de feestelijkheid van deze sociale gebeurtenis word je geconfronteerd met de last van een keramisch object, vastgeketend aan je glas. Naarmate de omvang van de receptie toeneemt en het steeds terugkeren van de objecten een ritualistisch gevoel aan het geheel begint toe te voegen, kun je je afvragen wat er aan de hand is.

De objecten, hoe gelijkaardig ze ook lijken, zijn allemaal uniek handgemaakt en vragen om zorg. Tegelijkertijd verbindt de gelijkheid van deze last je met het geheel, een lichaam van mensen. Zal je er iets mee doen? Kleine verschillen in de kenmerken van de objecten kunnen gesprekken op gang brengen. De mysterieuze oorsprong van het project zou uw verbeelding kunnen prikkelen. Je zou zelfs kunnen nadenken over thema's als verantwoordelijkheid, waarde, last en gedeelde ervaring. U krijgt dit alles en nog veel meer, onder het genot van een lekker glas van wat u maar wilt.


PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Zaterdag 24 september van 18:00 tot 20:00
  • in de kloostertuin van Kunsthal Extra City & Morpho
  • deelname inbegrepen bij aankoop van een regulier inkomticket
  • beperkt aantal plaatsen, hier kan je vooraf inschrijven

Locatie Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Zomer in de Kloostertuin 24.06.2022—25.09.2022