Erfgoeddag: House Nest

Maak een nest met Chantal van Rijt (van 7 tot 12 jaar)

21.04.2024, 14:00 — 16:00 Workshop

Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Kom dan op zondag 21 april, tijdens de Erfgoeddag, mee op ontdekkingstocht met Chantal van Rijt door de verborgen ruimtes van Kunsthal Extra City om op zoek te gaan naar materiaal om een nest te bouwen.

Achter de schermen van Kunsthal Extra City vinden we vele gangen, hokjes, hoekjes en kieren. Het is daar waar kleine wezens ongestoord hun nesten bouwen. Tijdens HOUSE NEST, een co-creatie project met Chantal Van Rijt, gaan we deze ruimtes exploreren en staan we stil bij de wezens waar we onze omgeving mee delen. We zullen materialen verzamelen die we tegenkomen, spullen die zich in de loop der tijd hebben opgestapeld in de vergeten hoeken. Hiermee maken we onze eigen versie van een nest, dat in Kunsthal Extra City zal huisvesten en tijdelijk deel uitmaakt van de tentoonstelling ‘Periphery’.

___

PRAKTISCHE INFORMATIE

Erfgoeddag

Zondag 21 april van 14:00 tot 16:00

Co-creatieproject

tussen de 7 en 12 jaar

↳ door de verborgen ruimtes van Kunsthal Extra City

↳ Deelname is gratis, maar reservatie is vereist: reserveer hier je plek!

___

Chantal van Rijt woont en werkt in Brussel. Ze behaal­de een mas­ter in de beel­den­de kun­sten aan het KASK in Gent en expo­seer­de eer­der bij BredaPhoto, 019, International Film Festival Rotterdam, In de Ruimte, SB34 en Museum M. Van Rijt ont­ving de Mathilde Horlait-Dapsens Prijs in 2017 en het Mondriaan Fonds voor Jong Talent in 2019.

Periphery’ is een semi-permanente tentoonstelling die bestaat uit verschillende creatieopdrachten vanuit Kunsthal Extra City. Het is een traag evoluerend project waarbij de kunsthal samenwerkt met kunstenaars om haar niet-neutrale locatie te bevragen, activeren en onderzoeken. De site-specifieke kunstwerken krijgen een plek in zijbeuken, vergeten achterkamers, verscholen tussenruimtes en op het balkon, waar ze in alle beslotenheid tot bloei kunnen komen. Het werk dat gemaakt wordt tijdens HOUSE NEST, zal in conversatie gaan met de werken die hier in de tentoonstelling staan.

HOUSE NEST wordt georganiseerd in samenwerking met Stad Antwerpen voor Erfgoeddag.

Taal Nederlands

Locatie Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

Periphery 07.05.2021—31.12.2023